Početna » Makarsko Prvenstvo Hrvatske pokazalo nova badmintonska strujanja

Makarsko Prvenstvo Hrvatske pokazalo nova badmintonska strujanja




MAKARSKA POST
Izvještaj Matka Milunovića


POBJEDNICI

 
8.4.2014 9:02:00 - Katarina Galenić osvojivši sva tri zlata prvo je ime Prvenstva Hrvatske za poletarce i juniore koje se održalo prošli vikend u Makarskoj u organizaciji SRU "Arka". Fran Galjer iz Dubrovnika ugurao se među igrače "Medvedgrada" sa pojedinačnim zlatom i zlatom u mješovitim parovima sa Katarinom. Katarina još ima parsko zlato sa odličnom Dorom Dragčević. Među poletarcima sa po dva zlata prva imena su naš Ivan Gotesman i Leda Dominić. Leda je sa Larom Mravičić osvojila parove i tako Makaranima priskrbila prvo zlato na nacionalnim prvenstvima. Lara je imala i pojedinačnu broncu. Čestitke trenerima "Arke" Matku Milunovići i mladom Branimiru Šanteku. Za nas su ipak najveće pobjednice sestre Ela i Viktoria Zoko iz Splita osvojivši broncu sa samo mjesec i pol treniranja. Čestitke curama i njihovom treneru Ivanu Bulatu! Split i Makarska tako su se našli na badmintonskoj karti osvajača medalja. Uz standardno dobri Dubrovnik, sredine su koje imaju veliki potencijal. Zanimljivo je da su svi zlatni poletarci, osim Vida Matanića iz Medvedgrada, bili na ljetnim i zimskim zajedničkim pripremama Zagreb Maksimira i SRU "Arke" (2012. godine). Zanimljivost je također da su Međimurci imali tri pojedinačne medalje i parsko srebro, sve u muškoj konkurenciji. Kad zbrojimo Veliku Goricu sa svoje tri parske medalje imamo stvarno nova pozitivna strujanja: 8 klubova sa osvojenim medaljama (3 iz Dalmacije). "Medvedgrad" sa svoje tri medalje među poletarcima ne mora biti nezadovoljan. To su tek počeci, a aduta i potencijala po viđenom stvarno imaju.

 


Ivan Gotesman ove Sezone baždaren je za zlato,
slijedi nam Friedrichshafen



Luna Šanban, Leda Dominić, Andrea Vlašić i Lara Mravičić




Fran Galjer ("Aedium" Dubrovnik) sa dva zlata i broncom
isplatio se rad sa igračima Medvedgrada


Na podiju samo crvena boja Medvedgrad kako su brončane Međimurke otišle doma



Mješoviti parovi



Zlatni Dominik Doko i Borna Drvodelić
Mario Barkidžija I Fran Galjer ugurali su se među Medvjede


Dora Drvodelić, Katarina Galenić, Dora Dragčević i Ivona Kozak (Medvedgrad Zagreb)



Gorica United
Vrhovni sudac Ivan Darko Vidaković, trener Neven Rihtar,
direktor Slobodan Mišević, voditelj turnira Damir Duvnjak, i jasno djeca:
Mihael Jurenić, Ivan Mance (i Gorica ima svog Mandžu), Fran Antunović, Ana Anić i Petra Senfner



Samo naprijed Arka



Zagreb Maksimir - kvart Dubrava



Dubrovačka, Zagrebačka i Gorička ekipa dala se na posao prije juniorskog proglašenja




Velika ekipa iz Makarske, roditelji, djede i bake, i djeca naravno
imali su veliku podršku, ovaj puta i rezultat
 


Izvještaj sa službene stranice HBS-a:

PH juniora i poletaraca - rezultati


Makarska - Još jedan ugodan badmintonski vikend u organizaciji Udruga Arka. Prvenstvo Hrvatske za juniore i poletarce, održano u Gradskoj sportskoj dvorani, donijelo je mnogo uzbuđenja, očekivanu premoć zagrebačkih igrača, ali radost i za podmladak iz Čakovca, Dubrovnika, Rijeke, Gorice, Splita...
 
Kod juniora u glavnoj smo ulozi vidjeli naše reprezentativce iz Ankare: evropska prvakinja Katarina Galenić (Medvedgrad 1998 Zagreb) s tri zlata prvo je ime Prvenstva, a Medvedgrad se vraća kući s najviše medalja. Kod poletaraca Ivan Gotesman (Zagreb Maksimir) i Leda Dominić (HBK Max Zagreb) s po dva zlata potvrdili su već uočenu kvalitetu.
 
Uzorni domaćini ovaj put imaju dodatni razlog za ponos - prvu nacionalnu medalju, štoviše, prve dvije: poletarka Lara Mravičić osvojila je zlato u paru sa zagrebačkom suigračicom, maksovkom Ledom Dominić te broncu u pojedinačnoj konkurenciji. Dokaz više da je ekipa Matka Milunovića na pravom putu, što potvrđuje i sam predsjednik Arke.
- Konkurencija sportova u Makarskoj je velika i zato su ovakve priredbe i ovakvi rezultati presudni za poziciju Arke u gradu. Mislim da smo dokazali da zavrjeđujemo bolji tretman, a ovim putem posebno bih zahvalio mladim igračima koji se prošlih godina nisu pokolebali nakon neuspjaha na prvim natjecanjima, nego su nastavili s radom. Drago mi je i zbog makarske publike koja se mogla uvjeriti u to kako je badminton dinamičan i zahtjevan sport, a posebno bih na podršci zahvalio roditeljima.
 
Popis slavodobitnika dostupan je na turnirskom semaforu.




Nakon juniorskog proglašenja obvezna zajednička slika



Hvala Matku na dobroj organizaciji!

 



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo