Početna » Marc Zwiebler nagovještava badmintonske promjene

Marc Zwiebler nagovještava badmintonske promjene



Promjene želimo na svim razinama, u nas i u Europi. Već na Europskom Uber Cupu Njemačka je dobila Dansku sa 3:1 što je nagovještaj tih promjena. Ne zaboravite da je još u grupi Uber Cupa Švicarska dobila Englesku. Iako je Danska dominirala na Thomas Cupu, Dancima je stao na put; prvo Henri Hurskainen čime je vratio Švedsku na badmintonsku kartu Europe ušavši u finale preko peterostrukog prvaka Europe Petera Gadea i juniorskog viceprvaka svijeta Victora Axelsena. Drugo, Njemac Marc Zwiebler pokazuje Dancima zube kako je dobio danca Jan O Jorgensena u polufinalu. Marc je u finalu dobio švedskog "Giant killer"-a i tako potpuno zaslužio titulu europskog prvaka. Što se mijenja kod nas pogledajte...

Prije finala Azijskog prvenstva (22.04.2012.), a poslije Europskog prvenstva krenuli smo na Facebook-u sa Marc Zwieblerom. Malo smo se zaigrali sa naslovom kako ćemo o ovoj temi pričati i u trećem broju Badminton News-a.

"AFTER MIDNIGHT NEWS ... Nijemac Marc Zwiebler (novi profil) NOVI je prvak Europe u badmintonu. Malo mu je posao olakšao Šveđanin Henri Hurskainen dobivši Petera Gadea i Viktora Axelsena, ipak potpuno je zasluženo prvak dobivši Jorgensena i Hurskainena. Švedska i Njemačka ispred Danske u muškom singlu, to je pozitivan pomak u europskom badmintonu... aleee. A Poljaci u mixu isto tako prvaci - Zieba i Mateusiak... to je to. Iako Danci imaju tri zlata veselimo se svakoj promjeni... Sve ovo biti će uskoro u trećem broju BADMINTON ZAGREB NEWS-a (izlazi nakon 01.svibnja, odmah nakon Merana), kao i junorsko prvenstvo Hrvatske gdje su blistali Maja Pavlinić, Ivan Tucaković... vrijedi čekati."


 

A nastavljamo pričom sa Europskog Prvenstva. Zanimljivo je da je Peter Gade imao 18:11 protiv Henrija u trećem gemu 1/4 finala koji je na kraju završio na strani Hurskainena rezultatom 19:21. Juniorska prvakinja Europe Španjolka Carolina Marin u 1/4 finalu je dobro namučila novu prvakinju Europe Dankinju Tine Baun 7:21 21:11 18:21, dok je Njemica Juliane Schenk u finalu izgubila sa 19:21 21:16 19:21. Sve su to pokazatelji promjena na badmintonskoj karti Europe.

Poljski mješoviti par Robert Mateusiak i Nadiezda Zieba dobili su u 1/4 finalu prve nositelje i četvrte na svjetskoj rang listi danski mix Joachim Ficher Nielsen/Christinna Pedersen, u polufinalu finaliste Svjetskog prvenstva u Londonu englesko/škotski mješoviti par Chris Adcock (ENG)/Imogen Bankier (SCO), te u finalu također danski mix Mads Pieler Kolding/Julie Houmann 21:12 24:22. Bravo za Poljake, pogotovo ako se zna da je Robert Mateusiak '76. godište.

Kad zbrojimo da je "naša" Bugarka Stefani Stoeva prvakinja Europe do 17. godina. Da Francuska po novome ima 160 tisuća registriranih igrača, da je badminton uključen u 800 francuskih škola, te da imaju 1804 klubova. Danska npr. ima 560 klubova, dok Njemačka ima ne bi vjerovali 2700 klubova. Aleee rekli bi Francuzi... Ovo svakako jesu promjene.

Na kraju Europskog prvenstva Danci ipak mogu biti zadovoljni, jer su osvajaju tri zlata; ženski singl, muške i ženske parove. Pogledajte rezultate finala Europskog prvenstva u Švedskoj.


 

Gdje je tu Hrvatska?



Trenutno smo 50. na ekipnoj rang ljestvici Svijeta, ispred Slovenije koja je 62.. Trenutno naš najbolji mješoviti par Zvonimir Đurkinjak i Staša Poznanović drži 58. mjesto BWF liste. Vjerujemo da će ulazak naših u drugo kolo EP i ulazak među 32 europska mixa popraviti taj ranking.

Ivan Tucaković novi je juniorski prvak Hrvatske u singlu i u paru sa Filipom Špoljarecom koji također ima duplu krunu, ali u parskoj konkurenciji. Osvojio je mješovite parove sa Lucijom Vlah. Promjena je u tome što osim Medvedgrada (Lucija Vlah i Filip Špoljarec) i Maxa (Maja Pavlinić) imamo još jedan klub na pobjedničkom postolju, a to je Purger čime ostaju u programu financiranja Zagrebačkog Športskog Saveza-a. Ivan joč ima 5. mjesto na rang listi europskog kruga juniora i 8. mjesto u muškim parovima sa Filipom Špoljarecom. Ono što je promjena u cijeloj toj priči je da se širi broj klubova koji odlično rade i stvaraju rezultat. Također Čestitke Dubrovčanima iz BK "Aedium": Franu Galjeru na pojedinačnoj bronci među kadetima na Otvorenom juniorskom prvenstvu Izraela (Dubrovački Vijesnik) i Margariti Tolji na osvajenoj bronci do 19 godina u ženskim parovima sa Ruskinjom Anastasiom Nestorovom.



Napominjemo da se 06. svibnja osniva Badmintonski Savez Zagrebačke Županije trenutno sa tri kluba: BK "VG", novoosnovanim Dugim Selom i sa BK "Fortuna" iz Vrbovca. Njima će se uskoro pridružiti i BK "KID" iz Ivanić Grada. Sjajan uvod za Festival badmintona biti će i osivanje novog badmintonskog kluba i Sportsko rekreativne udruge "Arka" iz Makarske. Makarani su jučer bili na badmintonskom druženju u Ljubuškom. Najave su da na Treću ligu u Makarskoj u sklopu Festivala badmintona dolazi i ekipa iz Ljubuškog, Širokog Brijega, Metkovića, Dubrovnika, Splita... Spličani su bili i na Zagrebačkoj Školskoj Ligi i eto još jednog pokazatelja da se jug polako budi.
 




Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo