Početna » Odličan vikend u Čakovcu - hrvatski kup položio

Odličan vikend u Čakovcu - hrvatski kup položio

Nisu samo naši seniori imali odličan vikend. Čakovec je slavio Bornu Vadlju, Filipa Bela i Elu Trstenjak. Velika Gorica slavi Doriana Cvijanovića i Iru Misir, Dubrovnik se veseli pobjedi Mie Čerjan nad Ingom Sadaić. Medvedgrad ima veliku ekipu koja stalno stvara rezultat, Max je imao Filipa Jagara... A Zagreb Maksimir? Može biti zadovoljan kako ekipno drži prvo mjesto među poletarcima zahvaljujući "zanimljivo" drugim mjestima Ivana Gotesmana i Lede Dominić, a treće mjesto Doroteje Brkić samo je dio procesa odrastanja. Svakako zadovoljni smo atmosferom i sa sve boljim igrama Luke Mužaka, Nine Miše, Josipa Meglića i Marte Vitek; lagano postaju dio vrha HR badmintona. Čestitke pobjednicima, slijedeći je turnir u Zagrebu i u organizaciji našega kluba!


Mlađi kadeti:
Luka Ban, Dorian cvijanović i Lukša Zlošilo

Velika Gorica slavi pobjedu sve boljeg Doriana Cvijanovića među mlađim kadetima, te slavi Iru Misir koja pokazuje sve veću čvrstinu i sve bolju igru koju je potvrdila pobjedom među poletarkama. Potvrda njihova potencijala došla je i u mješovitim parovima gdje su Ira i Dorian osvojili broncu.

Za naš klub odličan vikend, iako bez pojedinačnog zlata, imamo ekipno zlato među poletarcima. Leda Dominić bila je druga poletarka, ali meč je bio pun draži, i ovim će Leda još više očvrsnuti. Njeno vrijeme dolazi i mi se tome svi veselimo. Drugi naš poletarac, Ivan Gotesman svoj igrački razvoj potvrdio je drugim mjestom, a ulazak u finale omogućila mu je pobjeda nad "letećim" Vitom Buchbergerom iz Velike Gorice. Vito je bio bolji u školskoj ligi, sada je to bio Ivan. Ivan se obično voli bacati po podu, dok je Vito stalno u zraku (potvrda u slici). Ipak, ovaj puta je Ivan poletio. Od naših Marta Vitek bila je šesta među poletarkama, ali vjerujte, njena brzina je ta kojom će i ona u određenom trenutku poletjeti. Luka je bio četvrti poletarac. Među mlađim kadetima uz Doroteju Brkić koja je bila brončana igrale su još i Nina Miše (8) i Leda Dominić (9), a Josip Meglić bio je 13., ali svojom igrom i brzinom grabi velikim koracima naprijed. Dobio je Filipa Bačića koji ga je namazao nedavno na školskoj ligi, dok je odigrao tri gema sa Patrikom Burnićem koji ga je zgazio nedavno u Sloveniji sa 21:5 21:6. Napredak je više nego očit. U mixu sa dorotejom bio je četvrti što smatramo da je veliki uspjeh.

Vito Buchberger:
Side jump, front jump & čvrsto stisnuta šaka. Ipak let je bio "samo" do bronce.

 

TURNIR U SLICI












Neka Vas ne zbune slike na postoljima, kako smo imali i dodjelu medalja za prošlu Sezonu



Mlađe kadetkinje:
Inga Sadaić, Mia Čerjan i Doroteja Brkić



Poletarke:
Leda Dominić, Ira Misir i Tamara Cvitkušić

 
Najviše prijava bilo je među kadetkinjama, 24; dok smo u muškom singlu mlađih kadeta imali 20 prijava. 61 igrač u mlađim kadetima i mlađim juniorima. 85 igrača među veteranima, kadetima i poletarcima. Kada su ovakve brojke svakako možemo biti zadovoljni. Nadamo se da će na turniru u Zagrebu biti puno više poletaraca, te da ćemo ove brojke u trećem krugu HK-a u Zagrebu i u organizaciji našega kluba i nadmašiti.


Luka Mužak u borbi za treće mjesto

 

EKIPNI REZULTATI PO KATEGORIJAMA



Poletarci:
1. Zagreb Maksimir
2. Medvedgrad
3. Međimurje
4. Velika Gorica
5. Purger
6. Aedium

Mlađi kadeti:
1. Aedium
2. Međimurje
3. Medvedgrad
4. Udruga Arka
5. Zagreb Maksimir
6. Purger
7. HBK"Max"

Kadeti:
1. Medvedgrad
2. Međimurje
3. Aedium
4. Velika Gorica
5. Osijek

Mlađi juniori:
1. Medvedgrad
2. Aedium
3. Međimurje
4. Sušak
5. HBK Max

Veterani:
1. Međimurje
2. Stella
3. Medvedgrad
4. Purger
5. Koprivnica



Medvedgrad 1998:
u dosadašnja dva kruga ekipno najjači klub Hrvatskog Kupa među kadetima i mlađim juniorima

 


Najmlađi veterani su veterani Velike Gorice
ne po godinama nego po badmintonskom stažu
Damir Duvnjak, josip Buchberger, Slobodan Miščević i Hrvoje Jerkin


 

Linkovi:


REZULTATI
poletaraci, kadeti i veterani

REZULTATI
mlađi kadeti  i mlađi juniori




Ivan Gotesman

 

KOMENTAR:


Koliko su važna natjecanja hrvatskog kupa i trenutno školska zagrebačka liga ne treba spominjati. Ono što fali cijelom hrvatskom badmintonu je strategija razvoja, mislimo tu na školski sport (za cijelu Hrvatsku) što je jedini uvjet širenje. Izdvajanje dijela sredstava na razvoj smatramo ključnim. Dok god naše ključne organizacije, HBS i ZBS, ne izdvajaju sredstva za razvoj; a Hrvatski Kup, kao i Zagrebačka Školska Liga gotovo nemaju nikakvu važnost u programu financiranja, neće biti nikakvih pomaka na bolje. Trenutno dva najviše rastuća kluba Zagreb Maksimir i VG nemaju gotovo nikakvu financijsku pomoć. Smatramo to velikim problemom, zbog novih klubova morali bi naći način kako privući nove klubove da sudjeluju u našim natjecanjima i programima. Želimo li više; stotine klubova, da je badminton sport broj jedan u školama, da imamo više od 1000 djece, 10 tisuća članova... To je ono što nas treba zadovoljavati, a ne ovo što imamo danas. Jasno da trenutno dva najbolja kluba žele vječno ostati broj jedan, ali da li je to smjer razvoja?! 95% sredstava ide samo u ta dva kluba. Dok je god tako razvoja neće biti.
 



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo