Početna » Li-Ning China Open 2009

Li-Ning China Open 2009

Što je "Dae"

21.studeni 2009, sa stranice BWF-a

Lee Yong Dae bio je prva figura Shanghai-a uhvativši pobjede i u muškim i u mješovitim parovima, ali i prekinuo je tradiciju gubljenja od Zheng Bo-a koji ga je dobio 11 puta u nizu.


Yong Dae i Lee Hyo Jung iz Koreje prvi je mix na svijetu, ali bila im je vrlo bitna pobjeda protiv Zheng Bo-a i Ma Jin s kojima su igrali finale. Križ zvan “Zheng Bo” za Koreance napokon je maknut jer je Dae gubio 7 puta i protiv Bo-ove bivšom partnerice Gao Ling. Startali su vrlo napadački i dobili prvi gem sa 21/19. U drugom gemu Ma Jin sa odličnom obranom, ali ipak na slabiji smash Yong Dae-a, flat dijegonalnom (cross) izbacuje Koreance iz pobjedničkog ritma, tako da je drugi gem pripao Kinezima 21/14.

Yong Dae/Hyo Jung soon vodili su 6/0. Koreanci su stalno držali pritisak na protivnika koji je igrao vrlo taktičku igru, bez dizanja loptice i koja je do sada vrlo dobro funkcionirala u nekim prijašnjim mečevima. Imali su prednost 11:6, ali Zheng Bo daje sve od sebe da se vrate, što im je i uspjelo sa 15/15. Yong Dae ipak je zadržao fokus i uspjeli su napokon dobiti sa 21/19.

U zadnjem meču dana Lee Yong Dae i Jung Jae Sung protiv Koo Kien Keat i Tan Boon Heong iz Malezije igrali su dugo očekivani meč koji nije razočarao gledatelje, sat i 16 minuta trajao je ovaj uzbudljivi meč gotovo isto kao i mješoviti parovi. Poeni su trajali dugo kao i u ženskim parovima kada su se smashavi odbijaju na dobru obranu protivnika. Nakon dobivenog prvog gema i vodstva Koreanaca od 19/17 Malezijci se vračaju sa 21/19. Koreanci ipak pobjeđuju nakon pet meč lopti i rezultata 20/14 sa 21:19.

Lin Dan en.wikipedia.org/wiki/Lin_Dan je već najavio svoj novi cilj - 2012 London OI, ali i bliži cilj Istočno Azijske Igre tako da ga neće biti na finalu Super Serije. Finale je dobio lako i u svom stilu protiv sve boljeg Jana Jorgensena 21/12 21/12.

Bivša cura Lin Dana Zhao Tingting i sadašnja Xie Xingfang oprostile su se od igranja badmintona, te su u maloj ceremoniji imale oproštajni govor od trenera reprezentacije Li Yongbo-a.

Zhang Yawen zlatna iz Hyderabad-a na Svjetskom Prvenstvu koja je isto tako pri kraju svoje karijere sa mlađom Tian Qing u finalu ženskih parova dobila je olimpijske pobjednice Du Jing i Yu Yang 21/14  21/14.

Nekoliko minuta kasnije Jiang Yanjiao en.wikipedia.org/wiki/Jiang_Yanjiao pridodala je novu pobjedu Kinezima protiv sunarodnjakinje Wang Xin 21/19  22/20.

Obraz Europe sačuvao je Jan Jorgensen. Azija sa Kinom kao uvijek sa tri zlata, te Korea sa Lee Yong Daeom zadržavaju azijski primat u svjetskom badmintonu. Danci, pa na prošlom turniru Poljaci u kratkim izletima drže nekakav korak sa Azijom. Ne vidi se protivnik Lin Danu do 2012, a Europa šansu traži u parovima. Jedino Tine Rasmussen trenutno ima šanse sa kineskinjama u ženskom singlu.




Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo