Početna » Saina Nehwal osvojila Singapur & Indoneziju

Saina Nehwal osvojila Singapur & Indoneziju

Indijska igračica Saina Nehwal pobjedila je ove nedjelje Japanku Sayaka Sato rezultatom 21:19 13:21 21:11 i time osvojila "Djarum Indonesian Open" ; veliki turnir Super Series, što joj je treća titula zaredom. Dan prije dobila je uvjerljivo 21:9, 21:10 Japanku Eriko Hirose. Njen zvjezdani status potvrdio je Premijer Indije Manmohan Singh čestitavši joj pobjedu na Indonesian Open Super Seriji u Jakarti. Tri pobjede u tri tjedna; India Open Grand Prix Gold, Singapore Open te jučer Indonesia Open. Saina ovim potvrđuje svoje treće mjesto na svjetskoj rang-listi. U Singapuru je u 1/2 finalu dobila svjetsku prvakinju Lu Lan iz Kine. Nije bilo prvih 6 kineskinja, ali priliku da pokaže svoju snagu imati će u kolovozu na svjetskom prvenstvu u Parizu.



Lee Chong Wei dobio je 21:19 21:8 šesterostrukog prvaka Indonezije Taufika Hidayata. Ove godine to mu je četvrta pobjeda u Super Seriji. Na početku godine osvojio je Korea Open, Malaysia Open i All England Championships. Pokazalo se da je pobjedom nad Sony Dwi Kuncorom u 1/2 finalu Indonezije sa 21:13 21:9, prošlotjedni poraz od istog tog igrača u 1/4 finalu Singapura bio samo loš dan. Ovom pobjedom pokazao je svoju klasu. Iako nije bilo Lina Dana i najjačih kineskih igrača, to ne umanjuje njegov uspjeh. Lin Dan je najjači na velikim natjecanjima, pa jedva čekamo novi dvoboj koji će biti na svjetskom prvenstvu u Parizu koje će se održati od 23.08 do 29.08.2010.

U muškim parovima dobili su dečki iz Kineskog Taipeha Fang Chieh Min & Lee Sheng Mu protiv Koreanaca Cho Gun Woo & Kwon Goo Yi sa 21:16 21:15 i kojima je to druga titula u dva tjedna. Prošli tjedan su dobili Singapore Open protiv iskusnih Howarda Bacha i Tony Gunawana.

Igračice iz J. Koreje Kim Min Jung & Lee Hyo Jung dobile su protivnice iz Kineskog Taipeha Cheng Wen Hsing & Chien Yu Chin sa 21:12 12:21 21:11 koje su u Singapuru stigle do 1/2 finala. Ovom pobjedom dobro su se iskupile za prošlotjedni poraz u finalu Singapor Open-a.

Poljaci Robert Mateusiak & Nadiezda Zieba dobili su Indonezijsko-Rusku kombinaciju Hendra Setiawan & Anastasia Russkikh sa 21:18 22:20. U polufinalu su dobili prve nositelje Nova Widianta i Liliyanu Natsir čime su pokazali svoju snagu i biti će glavna prijetnja Kinezima i Dancima na svjetskom prvenstvu . Svjetski prvaci iz Danske Thomas Laybourn & Kamilla Ritter Juhl dobili su Singapur Open također pobjedom nad Widiantom i Natsir. Ovim pobjedama Europa je dokazala da vodi glavnu riječ u mješovitim parovima.







Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo