Početna » Poziv na promotivni ekipni turnir u Makarskoj

Poziv na promotivni ekipni turnir u Makarskoj

Na poziv sportskog i badmintonskog entuzijasta Matka Milunovića u Makarskoj se organizira ekipni turnir na kojem će sudjelovati ekipe iz Splita, Šibenika, Zadra, Dubrovnika, Širokog Brijega, Sarajeva, Metkovića, Orebića, Makarske... Uskoro bi taj popis mogao biti širi, ali u Dalmaciji kreće badminton punim jedrima, a na nama je da im u tome pomognemo. Uz turnir za sve članove kluba "Arka" kao i za sve sudionike turnira i u petak i u nedjelju organizirat će se tečaj za igrače i trenere. Tečaj će voditi seniorski izbornik Silvio Jurčić, a izbornik za mlađe dobne skupine Ratko Galjer biti će uključen u organizaciju turnira u subotu. Prvi turnir bio je pod nazivom "Dalmatinska Liga", a ovaj bi se mogao nazvati "Arka Yonex Open" kako je glavni sponzor Yonex.
 


Mlada ekipa iz Dubrovnika okupljena oko Vlahe Zlošila
 
Evo u nekoliko riječi Matko je opisao koji je glavni cilj organiziranja takvog turnira:
 
"U Makarskoj sam započeo sa badmintonom u sklopu sportsko-rekreativne udruge "Arka" koja se bavi izmedju ostalog i sa djecom sa posebnim potrebama. Rad sa djecom smanjenih sposobnosti posebno me okupira i kako se oni ponašaju i potpomažu mogli bi dosta  od njih naučiti. Posebno o ljudskoj solidarnosti. Silvijo o vama sam saznao čitajući na stranicama "badminton caffe" i sebi sam rekao to je to što treba biti zastupljeno u našem slomljenom društvu. Vi dajete poruke koje se ne tiću samo sporta već i mnogo više radi se od vrijednostima koje su ne mjere novcem i to je dobro jer su poruke života. Rezultat sam ne znaći ništa ako nije prisutna i ona ljudska strana ili ono što nas čini čovjekom, to sam prepoznao u Vama i zato vas želim ohrabriti na Vašem putu. Niste sami, ima i drugih poput vas.

Naša udruga organizira turnir radi međusobnog upoznavanja i druženja i da se pročuje da badmintonska obitelj ima novog člana. Arku iz Makarske. Turnir se održava 04.12. subota, 2010 a prijava ekipa je dva do tri člana s tim da se može prijaviti više ekipa. Oko organizacije i sistema natjecanja pomaže nam gospar Vlaho iz Dubrovnika. No, svaka pomoć nam je dobro došla jer smo još mladi i neiskusni. S moje strane upućujem vam poziv da sudjelujete na našem turniru. Posebno bi nam bilo draga da sudjeluje ekipa iz Velike  Gorice."

Nadam se Vašem odazivu a do tad srdačan pozdrav!

Predsjednik sportsko-rekreativne udruge Arka
Matko Milunović


Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo