Početna » Zvonimir Đurkinjak & Staša Poznanović na najbolji način zatvorili 13. Croatian International 2011

Zvonimir Đurkinjak & Staša Poznanović na najbolji način zatvorili 13. Croatian International 2011

U Jutarnjem listu od subote 02. travnja 2011 bio je članak pod naslovom:"U nekim gradovima ne daju da ucrtamo linije u dvorani". Matko Milunović iz Makarske kaže da je jedan od vodećih ljudi Makarske izjavio: "Pa neće nam valjda i kriket doći u grad." Pazite badminton je jedan od najbržih olimpijskih sportova, trenutno drugi po popularnosti, a na OI u Barceloni 1992. godine bio je najgledaniji olimpijski sport. Eto tako je to u Makarskoj među političarima, a u Holdingu grada Zagreba prepoznali su snagu našega sporta i vjerovatno će dvoranu teniskog centra Maksimir prenamijeniti u badminton centar.

U petak 01.04. u sklopu turnira održana je skupština Hrvatskog Badmintonskog Saveza na kojoj smo izabrali mladu reprezentativku Maju Šavor za tajnicu, kojoj su dali podršku i naši reprezentativci preko svog predstavnika Zvonimira Hoelblinga. Ovo su veliki pomaci, organizirali su se igrači i u ovome vidimo veliki pomak. Za vrijeme finala treneri i igrači imali su sastanak u vezi pripreme za sljedeću olimpijsku godinu koja počinje početkom rujna (sezone 2011/2012) & prvi je takve vrste, jer vjerujte ova reprezentacija je okosnica hrvatske badmintonske budućnosti, mladi su i želimo ih dugi niz godina u badmintonu u čemu moramo biti svi jedinstveni. Ovo nam je jedistvena prilika za najveći cilj svakog sportaša - ulazak na Olimpijske Igre. London i 2012 su jako blizu.

Vratimo se mi našim reprezentativcima koji su nas ove godine obradovali devetim mjestom na Europskom ekipnom mješovitom prvenstvu Europe. Trenutno 48. par na BWF ljestvici Staša Poznanović i Zvonimir Đurkinjak jučerašnjom pobjedom osvojili su već treću titulu za redom. Finale su dobili relativno lagano 21:13 21:13 protiv danskog mješovitog para Kim Astrup Sorensen i Line Kjaersfeldt.


Ekipa BK VG & BK Zagreb Maksimir zajedno sa našim reprezentativcima i predsjednikom HBS-a Velimirom Čerkezom

Šteta je što naš muški par Z. Đurkinjak i Z. Hoelbling nije dobio pobjednike turnira osamnaestgodišnje Dance Rasmus Fladberga i Kim Astrupa u 1/2 finalu turnira; jer su imali prvi gem i 11:6. Izgubili su 21:16 17:21 19:21. Isto tako šteta za poraz Igora Čimbura i Mao Honga koji su u 1/4 finalu imali dvije meč lopte (imali vodstvo 12:7 i 17:13 u drugom gemu nakon dobivenog prvog) protiv istih protivnika. Izgubili su u meču koji je trajao 61 minutu i sa rezultatom 21:17 19:21 22:24. Rasmus Fladberg i Kim Astrup su finale isto tako sretno prošli u tri gema,  bili su najjači kad je trebalo i sve Čestitke Dancima.

Natalia Pocztowiak (POL) i naša Staša Poznanović izgubile su finale od Dankinja Sandre-Marie Jensen i Line Kjaersfeldt sa 21:14 21:18. Možda je to rezultat teškog 1/2 finala ili samo njihov drugi turnir. Evo na drugom njihovom turniru prvo finale tako da ne treba žaliti za izgubljenim.

Ženski singl je dobila Japanka Miatsu Mitanu sa samo jednim izgubljenim gemom. U muškom singlu prvi nositelj Raul Must (53 na BWF ljestvici) nije imao šanse protiv visokog Dietera Domkea (24 godine) iz Njemačke, povratnika na badmintonsku scenu nakon ozljede koja ga je koštala dvije godine neigranja.

Zlato u mješovitim parovima, srebro u ženskim parovima i bronca u muškim parovima kratki je rezime rezultata naših na 13. Croatian Internationalu. Vidimo se sljedeće godine u isto vrijeme i na istom mjestu. Opet Bravo za naše!


Pogledajte kako je turnir ispratila naša službena stranica:

"MP Hrvatske - Đurkinjak i Poznanović obranili naslov

Zagreb - Pobjeda našeg mješovitog para Đurkinjak-Poznanović prva je vijest netom završenoga Međunarodnog prvenstva Hrvatske u badmintonu. Naši su sigurno svladali Dance Astrupa i Kjarsfeldt i jedini od svih finalista potvrdili svoju nositeljsku poziciju ujedno i obranili lanjski naslov. Treba reći da je Staša igrala i finale ženskih parova sa Poljakinjom Pocztowiak, ali su danske suparnice bile bolje. Evo i svih rezultata finala, uz čestitke najboljima.

M: Dieter Domke (NJEM) - Raul Must (EST)  21:16, 21:7
Ž: Miatsu Mitani (JAP) - Perrine Le Buhanic (FRA) 21:14, 21:17
MM: Rasmus Fladberg/Kim Astrup (DAN) - Niclas Nohr/Mads Pedersen (DAN) 18;21, 21:19, 21:16
ŽŽ: Line Kjarsfeldt/Sandra-Maria Jensen (DAN) - Staša Poznanović/Natalia Pocztowiak (HRV/POLJ) - 21:14, 21:18
: Zvonimir Đurkinjak/Staša Poznanović (HRV) - Kim Astrup/Line Kjarsfeldt (DAN) 21:13, 21:13"
--------------------------------------------------------
 
Pogledajte Galeriju slika koju ćemo popunjavati ovisno o dinamici obrade slika od našeg fotografa Tomislava Ozimeca Croatian International.


Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo