Početna » BK Zagreb Maksimir sudionik je EU razvojnog projekta Erasmus + sport

BK Zagreb Maksimir sudionik je EU razvojnog projekta Erasmus + sport

 

 
BK Zagreb Maksimir sudionik je projekta Europske unije Erasmus + Sport pod nazivom "Srednjoeuropska mreža sportskih klubova za povećanje popularnosti badmintona među nastavnicima i učenicima u školama" zajedno s našim partnerima iz Maribora te Szegeda koji vodi projekt prema Europskoj komisiji u ime sva tri kluba. Formalno, projekt traje godinu i pol dana, od siječnja 2017. do 30. lipnja 2018., međutim, bit će prisutan cijeli niz godina putem internetske stranice https://hr.badmintonplus.eu/. Voditelj projekta je Melanija Grubić Sutara, trener na projektu je Silvio Jurčić, a volonter Dorotea Sutara.
 
Kada smo se odlučili prijaviti za projekt nismo znali kolika će biti širina projekta. Nakon rasprava i sastanaka dogovoreni su detalji nakon čega smo ugledali širinu cijelog projekta – izrada internetske stranice, izrada kvizova, organiziranje treninga za profesore tjelesnog odgoja i učitelja razredne nastave, nabava reketa, loptica i mreža, vođenje financija, izrada izvještaja, prevođenje, itd.
 
Naš klub se odlučio uključiti u projekt jer nam je želja da što više djece igra badminton, sport koji mi jako volimo. Također želimo da djeca koja se već bave badmintonom što duže ostanu u sportu i uživaju u igranju badmintona čime ih usmjeravamo prema zdravim navikama. Projekt promovira značaj volunterizma u sportu.

 

 
 
Posebno se naglašava uključivanje učenika s invalidnošću ili teškoćama u razvoju u naš sport kao i uključivanje učenika iz škola koje se nalaze na području od posebne državne skrbi. Stoga je u sklopu projekta predviđena donacija 15 kompleta opreme za badminton (mreža, 4 reketa i plastične loptice) za škole koje pohađaju učenici s invalidnošću ili teškoćama u razvoju ili se škole nalaze na području od posebne državne skrbi (disadvantage schools).

Kroz edukacijske će treninge proći najmanje 40 profesora tjelesnog odgoja i/ili učitelja razredne nastave kojima ćemo nastojati pomoći u njihovim početnim koracima te daljnjem razvoju. Dosad smo bili u Bjelovaru i okolici, krećemo u Novsku i Koprivnicu, a završit ćemo na Visu i u Makarskoj.
 



 
 
Badminton Plus tim je izradio posebne web stranice, na mađarskom, slovenskom i hrvatskom jeziku, na kojima nudi različite sadržaje. Cilj stranice je unaprijediti odnos mladih igrača prema njihovom sportu, uzimajući u obzir suvremeni način života, na zabavan način i online. Nadamo se da ćemo im kroz sadržaj stranice još više približiti svijet badmintona, otvoriti nove perspektive i pogled na sport te da ćemo ih time zadržati u svijetu badmintona kako bi jednog dana sami uključivali nove igrače. Pogledom na web https://hr.badmintonplus.eu/ bit će puno toga jasnije.
Mr. Badminton
 
Mr. Badminton je  naš i vaš profesor badmintona; uči nas osnovama kretanja i udarca, provjerava naše znanje i nagrađuje nas. Zato, napravite korisnički profil, rješavajte kvizove, budite aktivni, osvojite nagrade – budite dio naše priče.
 
Badminton je sport za sve – i djecu i odrasle. 


 



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo