Početna » Rezultati i dvije priče sa Singapore & Indonesia Opena Superseries 2011

Rezultati i dvije priče sa Singapore & Indonesia Opena Superseries 2011

Priča o Sho Sasakiju iz Japana


http://www.bwfbadminton.org/news_item.aspx?id=50433

Sho je isto tako i maneken Wilsona  http://www.wilson.com/en-us/badminton/players/sho-sasaki/ koji idući tjedan slavi svoj 29 rođendan.


Sasaki koji je već dva puta ove godine dobio svjetskog prvaka Chena Jin-a obećao je još u travnju da će smanjiti razliku između njega i Lin Dana, zlatnog sa zadnjih Olimpijskih i Azijskih Igara što je napokon u Indoneziji i učinio i u nevjerovatnih 39 minuta.
"Na Azijskom prvenstvu i Sudirman Cupu bio je jako blizu i sretan je što je napokon uspio"; izjavio je nakon pobjede Sho. Sho je odličnu formu sa Sudirman Cupa pretvorio u dvije senzacije i otvoreno pokazuje namjere za svjetsko prvenstvo u Londonu. Biti će mu teško kako je je već dva puta izgubio od Petera Gadea. Na putu mu stoji i trenutni kralj badmintonskih terena Lee Chong Wei i prvi sa svjetske rang liste koji je u velikoj formi, što pokazuje u velikom stilu osvojeni Indonesia Open, u finalu protiv isto tako velikog Petera Gadea dobivči ga sa 21:11 21:7; tako da će ga biti teško premostiti.


Lin Dan koji je predao finale Singapore Open-a zbog problema sa dijagnosticiranim gastroenteritis nije bio u najboljem stanju, ali sam je rekao da to i nije opravdanje i da Sasaki zaslužuje pobjedu.

Sho Sasaki - Lin Dan 21:12 21:18
Sho Sasaki - Chen Jin 18:21 21:12 21:15



 

PRIČA BR.2


Kroz kvalifikacije Singapura VIKTOR AXELSEN default.aspx?id=558 prvo je dobio Carl Bextera 16:21 21:10 21:19 gdje je prema analizi mečeva njegov smash imao odlučujuću ulogu. Nama poznati Poljak Przemyslav Wacha bio mu je sljedeći protivnik kojeg je u prvom gemu dobio sa nevjerovatnih 21:8, a svoju mentalnu snagu pokazao uspjevši preokrenuti 10:15 na 22:20.
 
Nastavljamo sa Viktorom u glavnom turniru koji opet pokazuje mentalnu čvrstoću protiv 29 igrača svijeta Choong Hann Wonga kojeg dobiva sa 25:23 21:19. Ono što slijedi velika je senzacija turnira. Viktor je dobio 7. nositelja i 10. na Svijetu Kineza Bao Chunlaia 23:21 21:15. I na kraju ipak Zhengming Wang bio je pretežak zalogaj za Viktora, završio je turnir sa teškim porazom od 21:15 21:10. Wang je prije toga dobio velikog Taufik Hidayata 21:16 20:22 21:13. 1/4 finale je veliki rezultat za tog mladog Danca koji ima tek 17 godina i koji je tek nedavno ušao u seniorske vode, daje velike nade Dancima da će biti dostojna zamjena Peteru Gadeu.

Vratimo se na LIN DAN koji nije odigrao finale Singapura kako smo rekli zbog problema sa trbuhom. U 1/4 finalu Singapura imao je težak posao sa Simon Santosom 14:21 21:13 22:20 & sa Peterom Gadem u 1/2 finalu kojega je isto tako dobio u tri gema 20:22 21:17 21:15. Lin Dan kad gubi velika je priča, ali uvijek je bio jak na najvećim natjecanjima. Što se tiće naših glavnih uloga Shoa i Viktora njihova 1/2 finala i 1/4 finala nisu najveća dostignuća, ali njihove pobjede protiv velikih donijele su ih na naslovne stranice. Velike pobjede umaraju i teško je doći do kraja turnira i to jasno mogu samo najveći. Viktor je na dobrom putu.
Peter Gade još uvijek je tu, a to dobro pokazuje svojim 1/2 finalom u Singapuru i finalom u Indoneziji.

Singapore & Indonesia Open (pobjednici)
  SINGAPORE INDONESIA
Muški pojedinačno Chen Jin (CHN) Lee Chong Wei (MAL)
Žene pojedinačno Wang Xin (CHN) Wang Yihan (CHN)
Muški parovi Cai/Fu (CHN) Cai/Fu (CHN)
Ženski parovi Tian/Zhao (CHN) Wang Xiaoli/Yu (CHN)
Mješoviti parovi Ahmad/Natsir (INA) Zhang/Zhao (CHN)


Rezultati Singapura http://www.tournamentsoftware.com
Rezultati Indonezije http://www.tournamentsoftware.com

MALI DODATAK:


Veseli povratak Wang Lin koja je Parizu 2010 postala svjetska prvakinja, ali se odmah zatim povrijedila. U kolovozu u Londonu brani titulu, ali je pitanje da li će je Kinezi uopće uvrstiti u reprezentaciju i biti će zanimljivo koliko će uspjeti vratiti izgubljenu formu. U drugom kolu Singapura morala je predati meč Wang Shixian tako da je sve pod velikim upitnikom.

Tine Baun došla  je do finala Singapura i 1/4 finala Indonezije gdje je izgubila sa 21:19 21:19 protiv Saine Nehwal (IND). U Indoneziji su glavne kineske igračice Wang Shixian u drugom kolu & Wang Xin u prvom kolu izgubile od cura iz Kineskog Taipeha i time zadale muke kineskom izborniku. Wang Yihan osvojila je Indonesia Open dobivši Sainu Nehwal 12:21 23:21 21:14 i sa ovakvom formom i formom sa početka 2011 godine postaje prava opasnost za sve igračice.

Po zadnja dva turnira Super serije prije Svjetskog prvenstva u Londonu moglo bi biti jako zanimljivo i u muškom i u ženskom singlu. Za muške parove prvi par svjetske rang liste Haifeng Fu i Yun Cai glavni je favorit Svjetskog prvenstva koje nam dolazi u kolovozu (08-14.08.2011). Za ženske parove također prve na BWF ljestvici Yang Yu i Xiaoli Wang, a u mješovitim parovima glavni će favoriti prvenstva biti isto tako prvi sa BWF liste Nan Zhang i Yunlei Zhao. Jasno sve Kinezi.

Jedva čekamo Svjetsko Prvenstvo u Londonu http://www.visitlondon.com/badminton.


Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo