Početna » Hrvatski juniorski preporod, komentar o izvješćivanju hrvatskih klubova

Hrvatski juniorski preporod, komentar o izvješćivanju hrvatskih klubova

Velikih uspjesi naših seniora kao da su potaknuli naše juniore da nas gotovo svakim vikendom obraduju svojim uspjesima. Dorotea Sutara nakon dugo vremena dobila je Maju Pavlinić, i to baš u finalu jednog europskog natjecanja, u Finskoj. Maja i Doroteja odlično guraju i u paru, Filip Špoljarec u singlu i u paru sa Ivanom Tucakovićem, Lucija Vlah i Katarina Galenić također u paru... Croatian Junior, TEM International u Sloveniji, Češka, Slovačka, Finska... svakim turnirom naša ekipa raste i zaslužili su velike pohvale. Nikada nismo imali toliko uspjeha u jednoj generaciji.



Slika iz Amsterdama sa Europskog Uber Cupa

NAJVEĆI REZULTAT IMALA JE DOROTEA SUTARA KOJA JE PROŠLI VIKEND DOBILA FINALE FINSKE ČIME JE TRENUTNO DRUGA U POJEDINAČNOJ KONKURENCIJI NA EUROPSKOJ JUNIORSKOJ RANG LISTI. FILIP ŠPOLJAREC POJEDINAČNO JE 6. SA DVA DRUGA MJESTA (SLOVENIA I ČEŠKA). U MJEŠOVITIM PAROVIMA FILIP JE SA LUCIJOM VLAH OSVOJIO SLOVAČKU, TRENUTNO SU ČETVRTI NA EUROPSKOJ JUNIORSKOJ LISTI. MAJA PAVLINIĆ TAKOĐER JE ŠESTA. POJEDINAČNO JE BILA DRUGA U FINSKOJ, A HRVATSKO FINALE NAJLJEPŠE JE ŠTO VAM SE MOŽE DOGODITI. DOROTEA I MAJA U ŽENSKIM PAROVIMA TRENUTNO SU ŠESTE, A IMALE SU DVA ZLATA U SLOVAČKOJ I ČEŠKOJ, TE DRUGO MJESTO U FINSKOJ.  FILIP ŠPOLJAREC DRŽI 7. MJESTO U MUŠKIM PAROVIMA, A SA IVAN TUCAKOVIĆEM BIO JE BRONČANI NA CROATIAN JUNIORU, U SLOVENIJI I U SLOVAČKOJ.

NA EUROPSKOJ JUNIORSKOJ RANG LISTI (26.11.2012), ŠTO SVAKAKO TREBA SPOMENUTI, JOŠ JE ŽENSKI PAR KATARINA GALENIĆ I LUCIJA VLAH KOJI JE 14. SA DVA SREBRA; IZ SLOVAČKE I SLOVENIJE, TE SA ½ FINALOM ČEŠKE. I SVAKAKO, NE TREBA ZABORAVITI NA IVANA TUCAKOVIĆA IZ PURGERA KOJI JE TOKOM LJETA IMAO VELIKIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA, A SA DVIJE BRONCE IZ SLOVENIJE I SLOVAČKE POTVRDIO JE DA SE VRAĆA STAROM RITMU. TRENUTNO JE 17. NA POJEDINAČNOJ LISTI, TE 10. U PARSKOJ.


Napravili smo novi profil - Filip Špoljarec


 
 
ZANIMLJIVO JE DA SVI NAŠI JUNIORI  IGRAJU GOTOVO SVE KONKURENCIJE ŠTO SMATRAMO OHRABRUJUĆIM I ODLIČNIM, A U DEFICITU IGRAČA "ALL AROUND" IGRAČI SU POTREBA HRVATSKOG BADMINTONA.


 

KOMENTAR O KLUPSKIM IZVJEŠTAVANJIMA




Zgodno je kad čitate stranice naših konkurenata, ili drugih klubova, gotovo nikada ili rijetko kada vidite pohvalu nekog igrača iz drugih klubova. Drugih kao da nema. Koliko je to smješno, toliko je tragično, bolje reći glupo i kratkovidno, i svakako mislimo da nije dobro za razvoj hrvatskog badmintona. Kuda to vodi? Zamislite kako bi bilo da imamo samo jedan klub, zamislite hrvatski badminton bez konkurencije, što smo imali dosta vremena u seniorskoj konkurenciji. Imali smo samo Medvedgrad, sada imamo odmjeravanje HBK Maxa i Medvedgrada. Kažu za Slovence, da su sada puno slabiji nego prijašnjih godina. Zašto? Kažu da sada kada nema trzavica i dobrog "fight-a", sve je nekako tiho, rekli bi monotono i nekako bez duha. Čak i ovakve stvari kod nas mogu biti motivirajuće, barem idemo žešće dalje.

Kad pogledate stranicu BK Međimurja, na linkovima kao da postoje samo dva kluba, Max i Medvedgrad. Na stranicama Medvedgrada postoje samo Osijek i Međimurje, u HBK Maxu kao da nema drugih ili ih ima samo u nekom negativnom konteksu. BK VG nema linkova, BK Osijek također... i tako to. Svi su samo naj naj naj... ali kad smo mislili na preporod nismo mislili na njih...

Treba okrenuti novu stranicu, stranicu suradnje, želimo jake hrvatske klubove, jaku konkurenciju, nove ljude i nove klubove... želimo im pomoći, jer ćemo samim time i mi biti jači. To ne znači da i mi ne želimo biti najbolji, ali najbolji među najboljima. I ako ne uspijemo barem smo probali. Veslimo se svakom uspjehu, ali preziremo svaku samodopadnost. Lijepo je bilo vidjeti naše limače i poletarce kako pobjeđuju, ali da ih mi nismo spomenuli nitko ni ne bi znao za njihove pobjede, iako nije ni bitno, ali pitate se da li se uopće netko veseli našim/vašim pobjedama. Na facebook stranici Medvedgrada lijepo piše, da se zna, sa najčešćom hrvatskom riječju "najbolji" klub u Hrvatskoj. Max nakon zadnjih uspjeha može reći što hoće... i nebojte se da neće, oni su već duže vremena "najbolji" (ali ipak još uvijek iza Medvedgrada).

I tako od najboljih ne vidimo da napokon dolaze novi klubovi. Želimo sreću svim novim snagama, želimo boljitak svima; Makarskoj "Arki", Varaždinskom "Kaj-u" koji se ponovno pokrenuo, Buzinu koji je već krenuo u radu sa djecom, Križu Ivaničkom koji ima fenomenalne uvjete i koji kreće od nove godine, u Osijeku koji je također počeo raditi sa djecom, Dubrovniku koji već duže vremena brani boje Dalmacije; Velikoj Gorici koja sa novim dvoranama, novim trenericama i novim programima kao da počinje letjeti; Riječkom Sušaku sa Edom Hržićem koji je isto tako krenuo sa djecom, Jastrebarskom koji je također na putu pokretanja... želimo li bolje moramo im pomoći. Dosadašnjim radom ne možemo biti zadovoljni, samo 500 registriranih igrača, samo 20-tak klubova... to nije priča koju želimo.


Badminton Zagreb će slaviti svaki dobar rezultat bilo kojeg igrača ma iz kojeg kluba on bio. Zato, sve Čestitke Maji i Dorotei, Filipu i Ivanu, Katarini i Luciji! Kad hvalite protivnika ne znači da im se "upucavate", mada neki tako misle, ali to je na kraju samo njihov problem. I na kraju, sve pohvale našem bivšem igraču - Vedranu Ciganoviću, na njegovoj medijskoj promociji našeg sporta, naših seniora i juniora.

 
 

R A N K I N G   &   P R O F I L I

tournamentsoftware & PROFILI na našoj stranici
 


DOROTEA SUTARA (MAX)
profil
 
MAJA PAVLINIĆ (MAX)
profil

FILIP ŠPOLJAREC (MEDVEDGRAD)
profil

KATARINA GALENIĆ (MEDVEDGRAD)
profil

IVAN TUCKOVIĆ (PURGER)
profil

LUCIJA VLAH (MEDVEDGRAD)
profil



 



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo