Početna » Vasilu Pujovskom dvostruka kruna u Izraelu

Vasilu Pujovskom dvostruka kruna u Izraelu

Najbolji makedonski badmintonaš i član BK"Zagreb Maksimir" - ujedno i pobjednik KUP-a Hrvatske za sezonu 2009/10 u kategoriji U-15 (muški singl), u periodu od 10-15.ožujka učestvovao je na međunarodnom turniru "Israel Junior International 2010" u Tel Avivu gdje je nastupao u kategoriji U-15 u dvije discipline (MS i MD).


U toku natjecanja u muškom singlu, u kvalifikacijskom dijelu, on se rangirao kako prvi u trećoj grupi ostvarujući pobjede protiv dvoje izraelskih i jednog danskog natjecatelja. Kao prvorangirani obezbijedio je plasman za nastup u završnom dijeluo natjecanja gdje je u četvrtfinalnom meču bio bolji od predstavnika Rusije - Artem Serpjonov, a zatim, u polufinalnom meču Vasil je pobijedio i najboljeg ruskog predstavnika - Vladimir Nykilova kao prvorangirani u prvoj natjecateljskoj grupi. U finalnom meču Vasil je savladao najboljeg pretstavnika domaćina - Izraela - Daniel Chislov. Bitno je spomenuti da i pored toga sto Vasil je finalni meč odigrao protiv predstavnika domaćina, koji je u tokom cijelog meča imao jaku podršku publike, svojom je igrom uspio osvojiti simpatije gledatelja koji su na kraju meča i u toku ceremonije dodjeljivanja medalja nagradili Vasila silnim aplauzom i ovacijama.

U toku natjecanja u muškim parovima, Vasil je za svog partnera imao upravo Daniela Chislova. On i Daniel, i pored toga što dosad nisu odigrali ni jedan meč zajedno, zahvaljujući individualnih kvaliteta oba natjecatelja, uspjeli su pobijediti najbolje muške parove Cipra i Danske. Posebno je dramatičan bio meč protiv danskih predstavnika.

Isto tako, važno je spomenuti da je veliku logističku podršku Vasilu u toku njegova nastupa u Tel Avivu pružila Makedonska Ambasada u toj zemlji.


Ovo je ujedno i prvi međunarodni turnir na kojem je Vasil učestvovao nakon njegovog dvomjesečnog rada u Kopenhagenu, gdje je prošao kroz jedan intenzivan trenažni proces sportskog usovršavanja pod vodstvom velikog trenera badminton kluba Skaelskor - Slagelse - Majkla Kjeldsena. U toku rada u Danskoj Vasil je imao priliku nekoliko puta sparingirati sa Peterom Gadeom i učestvovati u natjecanjima koji se tamo održavaju svakog vikenda. Pokrovitelji ovog projekta koji je prvi od tri predviđenih za ovu godinu su bili Makedonski Olimpijski Komitet i Badminton Federacija Makedonije.


Prije nekoliko dana, Vasil je imao prijem kod predsjenika Makedonije - Djordje Ivanova.


Izvještaj napisao
Aleksandar Pujovski

 


Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo