Početna » Prvenstvom Hrvatske za poletarce, kadete i juniore završena je Sezona 2012/13

Prvenstvom Hrvatske za poletarce, kadete i juniore završena je Sezona 2012/13

10.6.2013 15:03:00 - Prvenstvom Hrvatske koje je organizirao HBK "Max" prošli smo vikend zaokružili Sezonu 2012/13. Među juniorima najbolji je bio Filip Špoljarec iz Medvedgrada osvojivši tri zlatne medalje. Od juniorki i dalje je najbolja Maja Pavlinić koja je ovim ujedinila ponovno juniorsku i seniorsku konkurenciju. Kod kadetkinja sa tri zlata najbolja igračica bila je Lea Tandara. Napokon joj se sve posložilo, Bravo Lea! U ženskim parovima pomogla joj je Ela Trstenjak iz BK"Međimurje". Kod poletaraca sa dva zlata najbolji su bili Borna Vadlja iz BK"Međimurje" i Ira Misir iz BK "VG". Malci Zagreb Maksimira imali su zlato Lede Dominić u paru sa Irom Misir. Pojedinačno srebro Lede Dominić, srebro muškog para Luke Mužaka i Ivana Gotesmana, srebro Marte Vitek sa Karlom Belas iz Medvedgrada, pojedinačnu broncu Ivana Gotesmana, te parsku broncu Glorije Obadić u paru sa Ivanom Podolšak (Medvedgrad). Čestitamo novim badmintonskim snagama; Borni Vadlji iz Čakovca, VG-ovcima Iri Misir i Viti Buchbergeru na zlatima među poletarcima, jasno i našim odličnim mladim snagama. Kroz sva Prvenstva Hrvatske analizirali smo cijelu Sezonu, jasno uz mali komentar. Zadovoljni smo, a cijeloj badmintonskoj zajednici želimo ugodne praznike!

 
 
POPIS OSVAJAČA MEDALJA






POLETARCI I POLETARKE (PAROVI)


 

JAKOST KLUBOVA PO BROJU OSVOJENIH MEDALJA NA SVIM PRVENSTVIMA HRVATSKE

od poletaraca do veterana +45




  1. MEDVEDGRAD; = 62,5
  2. MAX; = 20
  3. MEĐIMURJE; = 18
  4. AEDIUM DUBROVNIK; = 8,5
  5. ZAGREB MAKSIMIR; = 7,5
  6. VG; = 6,5
  7. PURGER; = 4,5
  8. STELLA; = 4
 


Lea Tandara sa tri zlata bila je najbolja kadetkinja


 

BROJ KLUPSKIH ZLATA OD POLETARACA DO SENIORA
 



  1. MAX; = 11,5
  2. MEDVEDGRAD; = 8,5
  3. VG; = 3
  4. MEĐIMURJE I ZAGREB MAKSIMIR; = 2


 
 

JAKOST KLUBOVA PO BROJU ZLATNIH MEDALJA MEĐU MLAĐIM KADETIMA I POLETARCIMA:
 



  1. VELIKA GORICA; 3 zlata i 4 medalje
  2. ZAGREB MAKSIMIR; 2 zlata i 6,5 medalje
  3. MEĐIMURJE; 1,5 zlato i 7 medalja & MEDVEDGRAD; 1,5 zlato (1/2 + 1/2) i 10,5 medalja





Među Zagrebaše slikanju su se pridružile Ira Misir i Luna Šaban


 

MALI KOMENTAR NAKON SVIH ODIGRANIH PRVENSTAVA HRVATSKE:

 

 
Kada pogledamo tablicu medalja od poletaraca do veterana, daleko najbolji klub je BK Medvedgrad koji u svim kategorijama ima po nekoliko osvojenih medalja. Zanimljivo je da naš najjači klub; stvarno je najjači u seniorskoj konkurenciji gdje su imali 15 medalja i 4 zlata, dok su u konkurencijama do 17 godina samo sa 2 zlata (1/2 i 1/2 do 13 godina i 1 zlato do 15).

Među kadetima (15) i mlađim juniorima (17) vladari hrvatske scene nepobitno je HBK "Max" sa 8,5 zlata. Kad zbrojimo dva zlata Maje Pavlinić u juniorima i njeno zlato u seniorima, sa 1/4 finalom Maje na Europskom juniorskomm prvenstvu; odlična su referenca i klubu i mladom treneru Ivanu Puzjaku koji je dijelom iskustvu sticao i u našem klubu, a sa Danskom akademijom stekao je toliko potrebno znanje.

Zanimljivo je da BK "Međimurje" iz Čakovca ima 20 medalja, iako samo sa 2 zlata, sa medaljama u svim kategorijama svrstava se u sam vrh hrvatskog badmintona. Čestitamo im na dobrim rezultatima, na 20. godina postojanja i na tome da hrvatski badminton nije samo koncentriran u Gradu Zagrebu. Kako su organizirali seniorski PH oni su sami hrvatski vrh. Imaju više od 85 djece u klubu i još jednom ponavljam odličan su primjer za ostale hrvatske klubove. 

Među poletarcima i mlađim kadetima napokon je došlo do promjene. Pojavili su se neki novi klinci. BK VG sa Irom Misir i Dorianom Cvijanovićem, BK Zagreb Maksimir koji je po broju medalja najbolji među poletarcima, a sa zlatnom Dorotejom Brkić, Ledom Dominić, i ostalim našim poletarcima postaje dio promjena koje su morale doći; pa BK Međimurje sa Bornom Vadljom, BK Aedium sa Miom Čerjan... navijam da Hrvatska nije samo jedan klub, ili dva... što je sadašnji slučaj u starijim konkurencijama, i nadam se da novi klubovi neće posustati u najstojanju da se to napokon i desi. Iduća nam sezona donosi opet nešto novo, tako da jedva čekamo daljnji razvoj.

 


Vito Buchberger i Borna Vadlja
 
 
Lijep pozdrav!

Silvio Jurčić



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo