Početna » Badmintonski vikend

Badmintonski vikend

Vijest I

Prošli tjedan HBK"Max" ostao je bez glavnog trenera, Karol Hawel ostavio je odrečeni utjecaj na hrvatski badminton sa Petrom Petranović, Doroteom Sutarom... bio je trener druge selekcije ZBS-a, te njegovim odlaskom otvara se mjesto domaćim trenerima da zajedničkim snagama napokon formiraju II selekciju Zagreba. Žao nam je što je otišao, ali u drugu ruku drago nam je što priliku u klubu dobiva trener Ivan Puzjak koji je do nedavna bio član našega kluba.

Kako je ova vijest komentirana od strane BK"Max" sa "Dva prsta jedne ruke", a osnova je bilo ovo "napokon". Kako ta selekcija nije funkcionirala taj napokon ima smisla, a dobro je da postoje mišljenja među članovima UO ZBS s kojima se i ne moraju svi složiti, jer to je sasvim demokratski. Ne mora svaki član jednog odbora imati istovjetno mišljenje drugih članova, UO ZBS je donio zajednički (kompromisni) stav što je sasvim uredu. Ono je bilo otvoreno mišljenje i bez rezerve. Volio bi da nam se pokaže koji su sve to klubovi sudjelovali u radu te selekcije i da nam se pokaže pravo stanje stvari. Mora postojati dogovor i suradnja, potrebna je osoba koja bi ujedinila, a ne razjedinila klubove, a HBK "Max" to nažalost nije.(Silvio Jurčić 07.07.2009)

Vijest II (Subota 30.05.)
Veteransko Prvenstvo Hrvatske, Zagreb

Jurčić Silvio(Zagreb Maksimir) veteranski je prvak Hrvatske u konkurenciji +35 u paru sa Damirom Ilićem (Rijeka Sušak) i pojedinačno, dok Zdenko Mihetec osvaja oba naslova u konkurenciji +45. Lijepo je da su se u velikom broju odazvali Osiječani, brojno i vrlo uspješno, Bruno Bart srebrni je u +35, a Madjar Josipa bila je zlatna u +35. Ostale rezultate možete vidjeti na službenim stranicama Saveza www.cba.hr.


Vijest III (Nedjelja 31.05.)
Hrvatski Kup za kadete (do 15), 3.krug, Zagreb

Lijepo je da Hrvatska ima pobjednika koji nije iz dva naša največa kluba, HBK"Max" i BK"Medvedgrad". Kadet Ivan Tucaković iz BK"Purger" dobio je singl i parove sa Janom Rožmanom na HK-u do 15 godina. Isto tako lijepo je vidjeti buđenje Maria Duspare iz BK"Stelle" koji je bio drugi u parovima s Vasilom Pujovskim i u singlu. Makedonski reprezentativac 13 godišnji Vasil Pujovski (Zagreb Maksimir) nakon prolaza grupe u Friedrichshafenu i sa drugim mjestom u paru na ovom turniru treba biti jako zadovoljan, rezultat i nije tako bitan koliko igra. Peto mjesto u singlu i nije neka sreća, ali samo jedan poraz od trenutno najjačeg igrača u Hrvatskoj od godinu i pol starijeg Ivana Tucakovića govori nam kako njegovo vrijeme tek dolazi. Imao je svoje šanse, vodstvo 19:18 u prvom gemu i 11:7; 14:11 u drugom ali falilo je snage i koncentracije da se meč privede kraju.


Vijest IV
Čakovec Open

Mao Hong (CHN) osvojio je turnir pojedinačno i u paru sa Igorom Čimburom. Čakovec Open jedini turnir u nas koji kad ne računamo Croatian International ima nagradni fond (1000 eura). Andrea Žvorc pobjednica je u singlovima, dok su Maja Šavor i Staša Poznanović pobjednice u ženskim parovima zahvaljujući pobjedi nad prvakinjama Hrvatske Andreje Žvorc i Mateje Čiče. Čestitamo!


Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo