Početna » Ljetni odmor od uspješne sezone zapravo je dobar uvod za neki novi početak

Ljetni odmor od uspješne sezone zapravo je dobar uvod za neki novi početak

28.7.2013 9:30:00 - Kratki razgovori sa predsjednikom Ivom Josipovićem zaslužen mediteranskim zlatom bio je lijep završetak Sezone 2012/13; ali je ujedno i početak nove Sezone kako dečki nastavljaju sa pripremama koje su već prošli vikend završili u Svetoj Marini kod Labina. Slijedi dug pripremni put i nadamo se ostvarenju velikog cilja, odlasku na OI 2016. BWF i CO.ME.BA imaju nove predsjednike i novo izabrana tijela. Korea je ekipni prvak na Univerzijadi. Naš klub je zaključio Sezonu 202. badminton srijedom koju je pohodilo preko 200. igrača i igračica. Doroteja Brkić dvostrukim zlatnom među kadetkinjama i sa kategorizacijom trenutno je prvo ime našeg kluba. Pripreme za rujanski pomladački turnir ZYO 2013 su u tijeku i za sada najave imamo iz Malte, Slovenije, Austrije i Indije. Očekuju nas velike klupske promjene koje su još uvijek mala tajna, a Sezonu 2013/14 počinjemo 19.08. u Zagrebu i 26.08. sa pripremama u Brežicama. Dobro došli u Europu. Mi ćemo raditi bolje, više, i jače; u duhu Europe i sporta. Ljetni broj badminton news-a izalazi uskoro. Želimo Vam ugodno ljeto i lijep pozdrav!

Kažu da je odmor najvažniji dio treninga. Međusezonski odmor zapravo je doba kada šire sagledavate učinjeno i dobiveno, i u miru donosite najvažnije odluke vrlo bitne za buduće događaje. I nekako dok ste najudaljeniji od badminton terena činite ključne poteze. Rujan mjesec biti će žestok, a i vrlo važan za daljnje korake. Očekujemo isto tako velike pomake u novim badmintonskim centrima; od Velike Gorice koja ima novu dvoranu, do Varaždina koji ima odlične badmintonske uvjete, od Bregane sa odličnim profesorom Rodićem, sa Dugim Selom i Makarskom čiji će entuzijazam sigurno donijeti rezultat...


Josip Meglić sa mladim Makarskim snagama
Larom i Dominom

Čitajući Aldousa Huxleya i "Vrli novi svijet" napisan još tamo davne 1932. naletio sam na pojam "eskalatorski badminton". Opisao je budućnost svijeta koju svakako ne bi voljeli da se desi, a zapravo događa nam se lagano i planski. Aludirao je na Ameriku, kultura Kalifornije svijet koji nije želio vidjeti. Ali pozitivno je jedino što su se odmarali uz golf i uz eskalatorski badminton ma šta to značilo. 1932. godine čovjek je uvidio koji je sport budućnosti :-)


Klub će uvijek biti okrenut stvaranju i mladim snagama

Matko Milunović je nekada dok je radio u Njemačkoj u trening vaterpola uveo badminton u bazenu. Nevezano sa time, gotovo sa istom idejom izašao je i kondicioni trener Jurica Franković Micek, ali ovaj puta na otvorenom i u moru. To je samo jedna crtica. Ono što radi Micek je teško, zanimljivo, daje rezultat, zabavno je, duhovito, i na kraju motivira Vas da radite još teže. Sezona koja je završila mediteranskim zlatom samo je podstrek da još žešće krenemo u ostvarenju novih ciljeva. Taj rezultat samo je pokazao svima oko nas, nama samima... da možemo i da ne treba odustati. Treba pokrenuti cijelu badmintonsku zajednicu da sudjeluje u tom cilju i u tom zajedničkom projektu. Olimpijske Igre moraju biti cilj sviju nas. Dobro je i za naš klub, za našu djecu koja se imaju u koga ugledati i diviti im se.


Ovakav doček nikad nismo imali, hvala Vam svima!
Zlatni dečki pokazuju svoje mogućnosti

Za BK "Zagreb Maksimir" Sezonu ćemo pamtiti po dvostrukom uspjeh mlađe kadetkinje Doroteje Brkić u Dubrovniku. Ono što je hvale vrijedno da su klubovi kojih gotovo nije ni bilo 2008/2009; BK "Zagreb Maksimir" i BK "VG" u Sezoni 2012/13 zagospodarili konkurencijama poletaraca i mlađih kadeta. Iako je Borna Vadlja onemogućio da osvojimo sva četiri pojedinačna zlata; jako nam je drago da baš BK "Međimurje" ima odličnue mlade snage. 


Relativno mirnu Sezonu Doroteja Brkić je zaključila velikim uspjehom
kao prvakinja Hrvatske pojedinačno i u paru sa Miom Čerjan iz Dubrovnika

Veseli i uspjeh novih/starih seniora, naprimjer bronca Tine Petranović na seniorskom Prvenstvu Hrvatske. Tina je u VG-u, ali svaki uspjeh Tine je i naš uspjeh.
Badmintonski povratak na kraju ove Sezone, ali u ulozi trenera napravio je Neven Rihtar, koji je od sada trener u BK VG.


Ovaj osmijeh sve govori
Tina Petranović pokazala je da je sve moguće


Zlatna poletarka - Ira Misir (VG)


Katarina Galenić već je u Danskoj na usavršavanju, Maja Pavlinić ima svoju azijsku turneju, a
Tina Petranović naš je veliki "joker"

¼ finale Maje Pavlinić na Juniorskom Europskom Prvenstvu, Mediteransko zlato Zvonimira Đurkinjaka i Zvonimira Hoelblinga, njihov povratak u pojedinačnu konkurenciju, te sve ozbiljniji rad po klubovima (koji je naravno stvorila konkurencija)... dobar su uvod u ono što nas čeka u idućim godinama. Naša dva kluba stvorila su mnoge nove nade, ali vjerujemo da smo stvorili prvenstveno novu zdraviju klimu među hrvatskim klubovima, klimu suradnje. Tu klimu smo vidjeli u Friedrichshafenu.


Velika Gorica i Zagreb Maksimir uvijek zajedno
iz svakog problema izlaze čvršći


Marie Studena iz Češkog Prerova i Marta Vitek iz Zagreb Maksimira
prvi puta zajedno i odmah srebro u Friedrichshafenu
 

Ako nam ne vjerujete u ono što pišemo i govorimo, nadamo se da će Vas ono što činimo svakako uvjeriti u ono što želimo najviše, ujedinjene hrvatske klubove u zajedničkom cilju. Klima koja vlada između ova dva kluba želimo i svima Vama, a ono što se desilo na Mediteranskim Igrama pokazalo je da dobra atmosfera stvara ono nešto, nešto veliko koje generira uglavnom uspjeh. Veselimo se novoj Sezoni koja počinje sa našim prvim velikim turnirom - Zagreb Youth Open 2013. (07./08.09.2013.)

Lijep pozdrav i želimo Vam ugodno ljeto, te dobar odmar pred sam početak nove Sezone!




Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo