Početna » suradnja

suradnja


Prvu suradnju koju trenutno imamo je Medo Štedo (video) Erste Banke. Medo Štedo sponzorirao je turnire Plišanog Medvjedića u Velikoj Gorici, kao i turnire Kids & Parents u Zagrebu i VG-u. Bili su sponzori dječjeg turnira na Festivalu Badmintona u Makarskoj... Hvala našem partneru! Pročitajte: Naša djeca dala su povjerenje Medi Štedi.

Samo ćemo Vam stvoriti okvirnu sliku dešavanja u ovom dijelu Europe, gdje se EBU uključuje kroz regionalne kampove. Relativno blizu je BWF razvojni badmintonski centar u Sofiji (Bugarska). Novi badmintonski centar je u Pecsuhu. Vasil Pujovski koji je makedonski reprezentativac i od nedavna član našeg kluba koji je prošao kroz cijeli niz kampova toga tipa. Kampove u Makedoniji i BiH vodio je Silvio Jurčić, trener i urednik ove naše male stranice.

Puno je prostora za razvoj i nikako ne treba podcijeniti dešavanja na tvz. istoku Europe i na prostoru Balkana u okviru kojeg je Turska koja enormne novce ulaže u razvoj badmintona. Dobar primjer je Srbija, koja do sada nije imala značajnih rezultata na europskim turnirima. Srbija je nedavno na Međunarodnom Prvenstvu Slovačke za kadete - "PreSHOW" (15,13 i 11.g.) koje se održalo od 03-05.rujna 2010 osvojila je 6 medalja i dobar je pokazatelj razvoja. Pogledajte http://www.b92.net/sport/vesti. Šest medalja osvojili su i naši, tako da sada imamo dobru konkurenciju osim u Sloveniji i u Srbiji. U BiH badminton je ušao u školski sustav i sve veći broj djece iz BiH igra u Zagrebačkoj Ligi, rezultate uskoro možemo očekivati i iz tog smjera.

Zato bi bilo dobro da Hrvatski klubovi i igrači budu dio toga razvoja. Lijepo bi bilo vidjeti i međuklubsku suradnju hrvatskih klubova, što se već lagano realizira kroz radno mjesto putujućeg trenera koje radi hrvatski izbornik Silvio Jurčić (ZM).

Badminton Klub "VG" iz Velike Gorice prijateljski je klub BK"Zagreb Maksimir". Klub je osnovan 02.01.2008 i od 2010.g. punopravni je član HBS-a. Klub radi u Velikoj Gorici po školama i u DT Areni u Novom Čiču. Okrenut je prvenstveno radu sa djecom, ali i veliki su pomaci upravo u rekreativciji koja je cijelu priču digla na višu potenciju. Osnovana je VGBL liga. Klub "VG" je kroz Sezonu 2009/10 bio najaktivniji sportski klub u Velikoj Gorici. Nedavno je naš najbolji poletarac Dorian Cvijanović proglašen nadom Velike Gorice za 2011. godinu.

Osnovan je BK "Dogo Selo" i na pragu smo osnivanja Badmintonskog Saveza Zagrebačke Županije. Uskoro imamo Festival badmintona u Makarskoj koji bi se trebao održati 26/27.05.2012. kada bi trebali imati seniorsko i veteransko prvenstvo Hrvatske, turnire za djecu, masters ekipne lige...

S poštovanjem,

Predsjednik kluba: Slobodan Mišćević
Tajnik kluba: Silvio Jurčić

Kontakt:
Nutrition klub MeleM VG
Slobodan Miščević
Wellness Coach & Ind. Herbalife Dist.
elenavita@inet.hr
www.herbalife.com/
V.Gorica, M. Slatinskog 4
Tel. 6214 530 / Mob : 098 316 284
slobodan.miscevic7@gmail.com


 Brand Ambassador-ice Herbalife-a su i dvije badmintonašice: Saina Nehwal (INA) i Ragna Ingólfsdóttir (ISL).

 
  Kampovi po regijama i gradovima Hrvatske, kampovi putujućeg trenera
  1. Organiziranje regionalnih kampova i zajedničkih treninga.
  2. Organiziranje trenerski tečajeva za profesore tjelesnog i za trenere drugih sportova, koji bi radili sa djecom i koji bi bili temelj budućeg razvoja badmintona u regijama Hrvatske.
  3. Stručna pomoć klubovima kojima je zbog malog broja igrača potreban sparing i zajednički rad (Petra Petranović, Dasen Jardas, Vlahek Luka, Mario Duspara, Dinko Đurđević...), čime bi se potaknula međuklubska suradnja.
  4. Koordinirati rad sa selektorima kadetske i juniorske reprezentacije, rad po planu koji je prikazan HOO-u.
  5. Zajednički rad sa Ratkom Galjerom koji bi kao pomoćni trener radio u južnoj i srednjoj Dalmaciji gdje su i uspostavljeni određeni kontakti (Metković, Orebić, Split).
  6. Osnivanje Dalmatinske školske lige koja bi potaknula rad sa djecom u tom dijelu Hrvatske, vjerujem da Dubrovnik i BK Mangan sa Ratkom Galjerom može u tome puno pripomoći.
  7. Upoznavanje budućih trenera sa Minitonom, Danskom koncepcijom rada sa djecom od 4 do 8 godina ( po meni najbolje do 12 godina) kroz 11 tehnika, koncepcija u kojoj su uključeni i roditelji, a koja se može modificirati i prilagoditi našim uvijetima.
  8. Kordinacija, kontrola, stalni kontakt sa trenerima te analiza učinjenog bio bi važan segment u programa.
  9. Povećanje broja registriranih igrača u HBS-u bio bi glavni cilj i bi bio dobar pokazatelj razvoja našeg sporta prema glavnoj instituciji hrvatskog sporta; HOO-u.
Plan Hrvatske seniorske Reprezentacije za 2009-2012

Pokazala se velika potreba za igranjem ekipnih turnira Europskog i Svjetskog ranga. Kako su u ovoj seniorskoj reprezentaciji gotovo naše prve tri generacije, a kako ni jedna nije igrala neko važno natjecanje, te radi motivacije i radi zajedništva, ali i radi održavanja te ekipe na okupu, velika su prilika slijedeća veliko natjecanje:

1. European Team Mix Championship, Warshaw, 16-21.02.2010.
2. All England 9-14.03.2010 nakon Cro Internationala 4-7.03.
3. Europsko Prvenstvo, Mancester, England, 12-18.04.2010.
4. Individual BWF World Championship 2010, Pariz, 23-29.8.2010.
5. Europen Team Mix Championship 2011
6. Individual BWF World Championship 2011 London
7. Olimpijske Igre 2012, London

Unutar priprema za OI 2012 bila bi jaka natjecanja svjetske serije, a treninzi bi zajednički unutar zagrebačke selekcije, po klubovima u sezoni i svakodnevno dva tjedna do mjesec dana prije navedenih natjecanja .
S poštovanjem!

Dana, 10.08.2009

Izbornik Seniora
Silvio Jurčić

Regionalni kampovi, Sr. i JI Europe

-----------------------------------------------
Badminton Klub "V.G." (Velika Gorica)

Grupe C koja uključuje nove i najmlađe, ima treninge ponedjeljkom od 19-20h i subotom od 10h30-11h30.
Grupa B ima treninge ponedjeljkom od 20-21h i subotom od 10h30 - 11h30
Grupa A2 ima treninge ponedjeljak od 20-21h i subotom od 09h30 - 11h30
Grupa A1 ima treninge ponedjeljkom od 21-22h, četvrtkom od 19h30 - 20h30 i subotom od 9h30 - 11h30

BADMINTON FRIDAY “VG” (rekreativna grupa, sparing): 21-23h

BADMINTON REKREATIVCI I REKREATIVKE !!!
Dobro došli u novoosnovani klub sa velikim ambicijama, uz vrhunske uvjete I stručni rad !!!
Školu vodi izbornik badminton reprezentacije Hrvatske Silvio Jurčić; a možete se prijaviti na mob. 091/6028-120 i 098/316-284 (Slobodan Miščević).

Sa štovanjem,

DT Arena &
Badminton klub
“ VELIKA GORICA “
M.Slatinskog 4
10 410 Velika Gorica
Tel/ Fax : 01/ 6214 530
Mob. 098 316 284 i 091 6028 120
e-mail : slobodan.miscevic7@gmail.com
----------------------------------------------------------------------------

Pokrenuta je Dalmatinska Liga i zgodno je pročitati tekst izbornika za mlađe dobne skupine Ratka Galjera...

29.11.2009. Split, O.Š."Visoka"

"Možda će se ovaj datum (zgodno 29.11.) pokazati kao prekretnica u badmintonu na području Dalmacije. Naime, uspjeli smo nakon dugo vremena okupiti na jednom mjestu nekoliko gradova: Metković, Zadar, Split, Dubrovnik i goste iz Širokog Brijega. Sakupilo se čak 74 igrača iz pet klubova u svim dobnim kategorijama i to redom poletarci-10, ml.kadeti-17, kadeti-11, ml.juniori-8, juniori-5, seniori-15, veterani-13.

Osnovni cilj okupljanja je naravno širenje badmintona na Dalmaciju odnosno osnivanje Dalmatinske školske lige, te svih ostalih liga po dobnim skupinama. To bi se u pravilu trebalo odnositi samo na najmlađe za početak zbog razlike u kvaliteti (npr Fran Galjer igrajuči sa seniorima iz svih gradova dobio je sve mečeve). Dakle u početku bi naši bolji mladi igrači igrali sa seniorima kao odličan sparing, a početnici bi igrali po dobnim skupinama. Insistirali bi da se igra u svakom gradu koji se takmiči, odnosno trenutno su to Split, Metković, Zadar i Dubrovnik. Imamo naznaka da se badminton igra i u Omišu, Kaštelima i na Pelješcu... dalmatinska liga

1579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo