Početna » Đurkinjak, Čiča i Sutara obilježili odlično organizirano seniorsko i veteransko Prvenstvo Hrvatske u Velikoj Gorici

Đurkinjak, Čiča i Sutara obilježili odlično organizirano seniorsko i veteransko Prvenstvo Hrvatske u Velikoj Gorici

4.2.2014 10:21:00 - U nekoliko crtica; odlična organizacija BK "VG", prekrasna dvorana i pet orginalnih terena omogućili su da dobijemo ovo iznimno prvenstvo. Zvonimir Đurkinjak je još uvijek priča za sebe i sa tri zlata prvo ime prvenstva. Matea Čiča drugo je ime Prvenstva; u parovima neprikosnovena i sa dva zlata oko vrata, pojedinačno brončana. Izdvajamo odličnu novu prvakinju Hrvatske - Doroteu Sutaru. Po meni vidi se i pomak u igri naših "Danaca"; Špoljarec, Galenić, Uglešić. Veterani su isto priča za sebe; Danijel Zadravec još uvijek izgleda kao mladić i zato je najbolji vet u 35+, Antonio Lovrić i Sandi Šaban igraju sve živo, i nikad se ne umaraju, i imaju pregršt medalja kojima se ne zna broja. Fascinira igra Zdenka Miheteca u finalu 45+ i veliki otpor koji je pružio "mladiću" Sandiju. Najbolja veteranka je Ivana Andabaka. I tako, sve skupa lijepo! Nama se svidjela "after badminton subota" naših mladih nada. BK "Medvedgrad 1998" je i dalje najbolji seniorski klub, a ostali klubovi (Rijeka Sušak, VG i Max) se nažalost mogu svesti u 4 imena; Neven Rihtar, Dasen Jardas, Maja Pavlinić i Doroteja Sutara. Da bi se to promijenilo treba vremena, u mlađim uzrastima ti odnosi se mijenjaju i to je put kojim treba ići. Svakako, širina i kvantiteta koja će iznjedriti kvalitetu. Čestitamo pobjednicima, organizatorima i svima koji su bili dio ove lijepe predstave!
 


 

Na uvodni tekst dodajemo da je Badminton Klub Velika Gorica položio sa odličnim na svom prvom velikom ispitu. Mladi i ambiciozni klub, koji uz svojeg trenera Nevena Rihtara (na Prvenstvu brončani par), uz djecu i veliki rekreativni pogon, i uz odlične uvjete, sa odličnom atmosferom koju ima, i uz svog predsjednika Slobodana Miščevića... klub je koji ne strahuje za svoju budućnost. Imaju veliku podršku grada i dožupana Zagrebačke Županije g. Rudolfa Vujevića. I zato veliko BRAVO Goričanima, te se veselimo našoj daljnjoj velikoj suradnji i zajedništvu.

Izdvojili bi nekoliko vrhunskih mečeva sa Prvenstvu; meč polufinala Filip Špoljarec - Zvonimir Đurkinjak gdje je mladi Filip pokazao veliki napredak u svojoj igri, zatim mečeve ženskog 1/2 finala Dorotea Sutara - Katarina Galenić gdje smo vidjeli dva različita stila igre i odličan meč, te finale Dorotea Sutara - Maja Pavlinić u kojem je Dorotea izdržala i okrenula meč na svoju stranu. Imali smo odličan drugi gem ženskih parova Čiča/Poznanović - Sutara/Pavlinić...

Naša Tina Petranović nije izdržala treći gem prvog kola protiv Ivone Kozak, pokušali smo, ali viroza s kojom se borila zadnjih mjesec dana ipak je ostavila traga, ali pokazala je volju za ozbiljnijim treningom, i u tom smjeru idemo. Sada već ima dobar sparing u našim mlađim kadetima; Josipu Megliću i Doroteji Brkić. Oboje imaju 12. godina tako da Zagreb Maksimir svoje prve seniorske rezultate očekuje za 3 - 5 godina. Stvaramo široku bazu i do seniora je dug put, nastojat ćemo ostvariti svoje ciljeve i zadržati djecu što duže u badmintonu.












Izdvajamo Izvještaj sa službene stranice Saveza:


PH seniora i veterana 2014.


Velika Gorica - Uz poneko iznenađenje, te uz vrlo dobru organizaciju BK Velika Gorica održano je i ovogodišnje nacionalno prvenstvo. Đurkinjak (Medvedgrad 1998 Zagreb) te par Đurkinjak-Špoljarec obranili su lanjske naslove, a Đurkinjak je prvi i u mješovitom paru s Čičom (MZ) što ga ponovo čini najuspješnijim sudionikom Prvenstva Hrvatske. Određeno je iznenađenje pobjeda Dorotee Sutare nad aktualnom prvakinjom Pavlinić (obje HBK Max Zagreb), no Sutara je cijeli turnir odigrala vrlo uvjerljivo. Popis prvaka Hrvatske za 2014.:
M: Zvonimir Đurkinjak (MZ)
Ž: Dorotea Sutara (HM)
MM: Zvonimir Đurkinjak - Filip Špoljarec (MZ)
ŽŽ: Matea Čiča - Staša Poznanović (MZ)
MŽ: Zvonimir Đurkinjak - Matea Čiča (MZ).
Kod veterana iznenadnim izostankom Marjana Vugrinca (kojem ujedno izražavamo sućut) otvorio se prostor i drugim vrsnim veteranima. Najuvjerljiviji bili su član BK Purger Zagreb Antonio Lovrić i Sandi Šaban (HM) koji su skupili po dva zlata i jedno srebro. Odličja je podijelio dožupan Zagrebačke županije g. Rudolf Vujević, a popis osvajača medalja po svim konkurencijama i dobnim skupinama dostupan je na turnirskom semaforu.


Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo