Početna » Lin Dan & Wang Xin obilježili China Masters

Lin Dan & Wang Xin obilježili China Masters

Li Ning China Masters Super Series Changzhou

Da Olimpijski pobjednik Lin Dan nije onaj pravi pokazalo je Svjetsko Prvenstvo u Parizu. U finalu China Mastersa igrao je protiv mladog Chen Longa za kojeg u nekim trenucima nije imao nikakve odgovore. Da Lin Dan izgubi 14 poena zaredom baš i nije normalno. Ipak njegovo iskustvo i koncentrirana igra na kraju meča presudila je pobjednika ovog meča.
Chen Long koji je sa svojom visinom od 189 cm nevjerovatno brz, snažan u nogama, te vrlo stabilan i brz u promjeni pravca i koji ni u jednom trenutku nije pokazao znakove umora; svakome može biti opasan, a jučer je to iskusio Lin Dan. Rezultat je bio 21:15 13:21 21:14. Pogledajte profil mladog Chen Longa.

Chen Long na Denmark Open 2009 (AP)

Glavni trener Li Yongbo gotovo je već naviknut na dominaciju Kineza. Jedini nekineski predstavnici bili su Dankinja Tine Baun te Ko Hyun Sung i Yoo Yeon Seong iz Južne Koreje koji su relativno lagano izgubili od Svjetskih prvaka Cai Yun i Fu Haifeng rezultatom 21:14 21:19 u 33 minute. Tine Baun koja je europska prvakinja nije imala nikakve šanse protiv srebrne sa svjetskog prvenstva Wang Xin. Nije bio njen dan ili se ispraznila polufinalnom pobjedom nad prvom sa BWF rang ljestvice Wang Yihan. Pobjeda Wang Xin u finalu sa 21:13 21:9 u 26 minuta odličan je pokazatelj odnosa snaga na terenu. Brzina i preciznost bili su ključni za pobjedu Wang Xin, ali i veliki broj pogrešaka Tine Baun.



U ženskim parovima presudilo je iskustvo gdje su olimpijska i svjetska prvakinja Yu Yang i Wang Xiaoli (druga sa Svjetskog prvenstva 2010 sa Jin Ma) dobile neiskusne Bao Yixin i Lu Lu rezultatom 21:8 21:8. Dok su obrnuto u mješovitim parovima Tao Jiaming-Tian Qing dobili iskusnije Xu Chen-Yu Yang sa 21:11, 21:14.
Sljedi nam Tokio i YONEX Japan Open koji počinje u utorak. U muškom singlu dolaze svi najbolji. Pogledajte www.yonexopenjp.com/eng.



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo