Početna » BADMINTON U KRAVATI PONOVNO ŠIRI SVOJA KRILA

BADMINTON U KRAVATI PONOVNO ŠIRI SVOJA KRILA


Velika Gorica 08.01.2011. s početkom u 16.00 sati; OŠ „ Eugen Kumičić"

Mladić i djevojka svezali su si rupce oko vrata u znak vjernosti. Taj spontani čin ljubavi kao požar se proširio svijetom, a ti rupci u 17. stoljeću nazvani su kravatama po hrvatskim vojnicima. Legendarna laka hrvatska konjica stigla je i do Pariza, a zanimljivo je da su Hrvati, kao dio svoje tradicionalne odore, na sebi svojstven način oko vrata vezali slikovite rupce. Ovaj lijepi hrvatski stil osvojio je probirljive Parižane koji su usvojili  „a la maniere croate“ (odjevni predmet na hrvatski način). Tako je kravata kao znak kulture i otmjenosti ušla u ondašnju građansku modu i osvojila cijelu Europu, a danas i cijeli civilizirani svijet. Sve je počelo u Turopolju, jer upravo je Turopolje postojbina muškog svečanog rupca„podgutnice„.


Početkom godine 08.01.2011. već tradicionalno Badminton klub „Velika Gorica" organizira turnir na kojem svi igrači i igračice nastupaju u košuljama i kravatama, a po ocjeni stručnog žirija izabrat ćemo i nagraditi najljepše kombinacije.

Pogledajte slike s prošlog natjecanja -  http://www.badminton-zagreb.hr/default.aspx?id=289.

 
POZIV NA TURNIR ZA SVE REKREATVINE IGRAČE I GRAĐANE:

Badminton turnir u kravatama će se održati 08.01.2011. godine (SUBOTA) s početkom u 16,00 sati u sportskoj dvorani OŠ Eugen Kumičić , Velika Gorica.

Turnir će se održati u konkurencijama: muški (singl) i žene (singl). Nakon natjecanja u singlovima održat će se exibicijski turnir u parovima (slučajan izbor partnera u parovima) što jamči dodatne uzbudljive mečeve, zanimljivu igru i prije svega zabavu za sve posjetitelje i natjecatelje!

Obavezna oprema: tenisice , reket i kravata !!

Kotizacija po igraču: 50 kuna

S obzirom na zabavni karakter turnira pozivamo sve građane i prijatelje badmintona na druženje uz sport i zabavu!

Vaše prijave šaljete na e-mail :info@badminton-gorica.hr ili na brojeve telefona: 098 316 284 i 092 3066 844, a za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

 Za sve učesnike turnira POZVINICA za nedjelju 09.01.2011 - STAND UP komedija s početkom u 20.00 sati u KLUBU 100.

Pozovite vaše prijatelje na sport, druženje i zabavu, započnite godinu sa sportom, budite u formi!


SRETNA NOVA 2011. GODINA!

Tekst napisao: Predsjednik Badminton klub Velika Gorica Slobodan Mićo Miščević







Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo