Početna » Hrvatski trojac zablistao u Mađarskoj - naši na T-portalu i HRT-u

Hrvatski trojac zablistao u Mađarskoj - naši na T-portalu i HRT-u

Iako bez trenera na samom turniru, već naviknuti na to nije im smetalo da osvoje najviše odličja na jednom europskom natjecanju. Međunarodno Prvenstvo Mađarske, sa tri finala pokazalo se kao najuspješniji nastup naših. Staša Poznanović i Zvonimir Đurkinjak osvojili su naslov, isto kao Staša Poznanović sa Nijemicom Carola Bott. Naš muški par Zvonimir Đurkinjak i Zvonimir Hoelbling posustao je tek na kraju izgubivši u tri gema sa 21:17 19:21 16:21. Naši u večernjem dnevniku HRT-a (05.11.2012.). Napisali smo nešto o medijskoj popraćenosti naših najboljih seniora.
 


Staša Poznanović i Zvonimir Đurkinjak
trenutno 59. po BWF rang-listi

 

M E D I J I



Badminton Europa na svojoj stranici izvjestila je to naslovom "Pet zemalja podjelilo je titule". Kod nas je vijest objavio T-portal.

Naša službena stranica nije blistala. Komentar nije potreban. Pod naslovom "I domaći mediji uočili Budimpeštu." I u tri riječi: "Vijest o uspjehu Đurkinjaka, Poznanović i Hoelblinga nije prošao nezapaženo ni u domaćim medijima. Izdvajamo T-portal." T-portal je bio sa 5 rečenica ipak malo opširniji.

Zašto je to tako? Osim što naš Upravni Odbor nije godinama funkcionirao isto tako dugo se nije znalo tko će voditi web stranicu Saveza. Trebali bi znati tko je zadužen za koji izvještaj, i koji su izvještaji prioritet. Nema razlog da ne uložimo malo više truda da pokažemo našim igračima da imaju punu podršku u svima nama. Ja kao urednik ove naše male web stranice, te kao izbornik Seniora pružiti ću im potpunu podršku. Uključivanjem medija u naš sport može biti i odlučujući faktor za financiranje najjačih turnira, mislim tu na turnire Super Serije i na turnire tipa Grand Prix koji su odlična baza za korak naprijed na svjetskoj rang listi i jasno za odlazak na Olimpijske Igre.

Zadnjih nekoliko dana digla se cijela halabuka oko toga koliko je tko zastupljen u medijima, kao npr. da su naši seniori medijski zapostavljeni, da je previše rekreacije na TV-u, da se medijski forsiraju turniri tipa Hrvatski Kup, Plišani Medo Štedo, Zagrebačka Liga...". Ipak smatramo da su svi uzrasti bitni u promociji badmintona, pa čak i rekreativci, čak i turniri tipa "badminton u kravati". Pa i antireklama koju smo imali na Olimpijskim Igrama sa puštanjima mečeva i diskvalifikacijom četiri ženska para bila je na neki način velika reklama kako smo bili zastupljeni u svim svjetskim medijima.

Ipak desile su dvije velike i pozitivno stvari u toj cijeloj priči. Prvo, da je badminton bio popraćen na Sportskoj TV kroz cijelo olimpijsko natjecanje te da smo imali prenose svih finala što nismo imali u cijeloj našoj badmintonskoj povijesti. Drugo da je naš višestruki prvak Vedran Ciganović postao povjerenikom za medije i marketing što se već uveliko osjeća. To su veliki koraci u promociji badmintona. Osim Trump rekreativne lige koja je bila na Mreža TV, što je i izazvalo buru među nekim našim klubovima, što mi smatramo da nije neki veliki problem kako ga neki vide, pogotovu kako će danas u večernjem dnevniku HTV-a biti izvještaj o uspjehu naših u Mađarskoj, što će svakako popraviti medijsku sliku da nismo u Hrvatskoj samo rekreativni sport nego da imamo vrhunske igrače koji su sposobni za visoki rezultat.

U cijeloj toj priči ne treba izostaviti ni sponzorstvo tvrtke Yonex u opremi za Hrvatsku Badmintonsku seniorsku i junirsku reprezentaciju.



Zvonimir Đurkinjak i Zvonimir Hoelbling
trenutno 75. na BWF rang-listi


Na kraju dajemo Vam rezultate finala Međunarodnog Prvenstva Mađarske:

Muški pojedinačno: Vladimir Malkov (RUS) - Inoki Theophilus (FRA) 21:9, 21:10
Žene pojedinačno: Marija Ulitina (UKR) - Olga Golovanova (RUS) 21:11, 17:21, 21:16
Muški parovi: Bosch/Middelburg (NED) - Đurkinjak/Hoelbling (CRO) 17:21, 21:19, 21:16
Ženski parovi: Bott/Poznanović (GER/CRO) - Ipsen/Hansen (DEN) 21:17, 23:21
Mješoviti parovi: Đurkinjak/Poznanović (CRO) - Bitman/Basova (CZE) 21:16, 21:18



Dodajemo izvještaj Večernjeg Lista
Kako je Carolina Bott zvijezda Njemačkog badmintona vjerujemo da će ovakav rezultat donijeti dosta dobroga za nas. Pogledajte!


Nijemica Carola Bott velika je zvijezda Njemačkog badmintona i partnerica je naše Staše Poznanovič
dva turnira, jedno 1/2 finale u Sloveniji i pobjeda u Mađarskoj



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo