Početna » CRO FIT FEST & badminton na pijesku

CRO FIT FEST & badminton na pijesku

____________________________________________________________________________________________
ŠTO JE CRO FIT FEST '10?

Cro Fit Fest '10 je Prvi hrvatski fitness festival, nastao kroz ideju promoviranja zdravog i sportskog načina života. 'Večernji list' je generalni medijski pokrovitelj projekta Cro Fit Fest '10.

Glavni cilj projekta Cro Fit Fest '10 je očuvanje i unaprijeđenje zdravlja kroz poticanje na sportsku rekreaciju i aktivno korištenje slobodnog vremena za sve građane bez obzira na: dob, spol, rasu, vjeru, nacionalnost, društveni položaj, političko ili drugo uvjerenje i prethodno iskustvo u sportu.

Cro Fit Fest projekt je Društva športske rekreacije 'Spokret' (sport, pokret, rekreacija). Ono što bi Vama moglo biti zanimljivo je činjenica da je DŠR 'Spokret' neprofitna udruga osnovana sa ciljem promicanja kulture sportske rekreacije i čimbenika koji potiču zdravlje (a čine ih: kretanje i tjelesno vježbanje, pravilna i uravnotežena prehrana, pozitivne životne navike i čist okoliš), te organiziranje sportsko-rekreacijskih, kulturnih i medijskih događanja, te informiranje javnosti o istom. U slučaju poslovne suradnje s Vama, novčana sredstva i proizvode koje biste nam dodijelili, po Zakonu se smatraju donacijom i odbijaju se od poreza završetkom godine.

Prvi hrvatski fitness festival je projekt kojim želimo potaknuti građane na prevenciju negativnih trendova koji su prisutni kod nas i u svijetu, primjerice pretilost kao najprisutniji trend. Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pretilo je svako peto dijete. Pretilosti uz nepravilnu prehranu pridonosi i nedovoljna tjelesna aktivnost. Alarmantan je podatak kako se u našoj zemlji 67 posto djece ne bavi zadovoljavajućom tjelesnom aktivnošću, a skoro 40 % odraslih tjelesno je neaktivno. Tako se uz nedovoljno kretanja i neodgovarajuću prehranu javlja 'sindrom civilizacijske bolesti', koji je osim navedenog uzrokovan još i: stresom, štetnim navikama (konzumacija duhana, alkohola i narkotika), te zagađenim okolišem. Kao posljedica toga, sve je više oboljelih sa smetnjama: srčanožilnog i dišnog sustava, sustava za pokretanje (kosti, zglobova, vezivnog tkiva i mišića), probavnih organa; sa psihičkim poremećajima (depresije i neuroze); nedovoljne izdržljivosti, prekomjerne tjelesne težine i celulita. Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je prekomjernu težinu bolešću, koja je postala najveći svjetski kronični zdravstveni problem. Pretilost, kao posljedica prekomjerne težine, uzrokuje čitav niz bolesti (dijabetes, kardiovaskularne oboljenja, bolesti jetre, artritis, poremećaji disanja,
probleme metabolizma i sl.).

Iako je za navedene tegobe, njezine uzroke i posljedice teško pronaći univerzalni lijek, znanstveno je dokazano kako promjenom načina života možemo poboljšati zdravlje i izgled tijela. Prema posljednjim istraživanjima, broj smrtnih slučajeva koji su posljedica bolesti srca i krvožilnog sustava može se smanjiti i za 50 % samo ukoliko se uvedu jednostavne promjene životnoga stila (promjene prehrambenih navika te provođenje redovite tjelovježbe - sportske rekreacije). Tako riješenje za brojne probleme ubrzanog ritma modernog života i nabrojane zdravstvene smetnje nudi upravo - sportska rekreacija.

Upravo je projekt Prvi hrvatski fitness festival osmišljem kako bi motivirao ljude na te pozitivne promjene životnoga stila kojim mogu očuvati i unaprijediti zdravlje i izgled tijela. To ćemo nastojati ostvariti, između ostalog, edukacijom kroz brojna predavanja i seminare.

Stručni pokrovitelj festivala je Kineziološki fakultet u Zagrebu, jer edukacija prestavlja važan segment ovog projekta.
Prvi hrvatski fitness festival ima za cilj ponuditi nešto novo, originalno i atraktivno, nešto što još nije viđeno na ovim prostorima. Spojiti ćemo sport i prirodu kroz brojne sportske aktivnosti i igre, edukacijske i glazbeno-zabavne sadržaje. Osim prezentacije
atraktivnih sportova, popularizirati ćemo i neke nove sportske aktivnosti kojih dosad uopće nije bilo ili ih je bilo vrlo malo na ovim prostorima.

Prvi hrvatski fintess festival predstavlja idealnu prigodu da se na jednom mjestu promoviraju brojni sportski klubovi, sportska društva i škole, sportski tečajevi, fitness centri, te na taj način približe velikom broju građana. Predstavit ćemo nove programe i trendove vježbanja u fitnessu i sportskoj rekreaciji, te ponuditi i promovirati različite usluge, opremu i rekvizite vezane za fitness, sport i rekreaciju, kao i sportske dodatke prehrani.

LOKACIJA
Festival će se odvijati u Zagrebu, u ŠRC Jarun.

VRIJEME ODRŽAVANJA
Fitness manifestacija trajat će tri dana 11., 12. i 13.06.2010. god. (petak, subota i nedjelja). Badminton na pijesku je planiran za 12.06. u subotu u 10h.

BROJ POSJETITELJA
Očekujemo nekoliko desetaka tisuća posjetitelja.

MEDIA PLAN
Prvi hrvatski fitness festival prati vrlo opsežan i bogat media plan koji uključuje televizijske najave i priloge, prije i za vrijeme trajanja festivala u brojnim emisijama različitih televizijskih kuća (HRT, RTL, NOVA, Z1). Naš media plan uključuje: reklamiranje putem jumbo plakata (cca. 70 kom.), citylight plakata (cca. 20 – 30 kom.), flayera; dnevne novine (Večernji list - 20 stranica u mjesec dana prije festivala, a zadnja dva tjedna sa svakodnevnim najavama - uključujući i duplerice; poklon knjižica uz novine sa informacijama o festivalu i sponzorima), tjedne novine (besplatni tjednik Metropola), mjesečne magazine ( FHM i Ljepota i zdravlje); radio Antena; internet portale (večernjak.hr, tulumarka.com, frendice.hr, clubbing.hr, fitness.com.hr..); brojne mogućnosti reklamiranja na samom mjestu događanja (baneri, štandovi i šatori za sponzore, prezentacije proizvoda i usluga i dr.); dodatne načine promoviranja (podlošci za tacne u studentskim menzama, ZET –ovi tramvaji). Također u svrhu što bolje promocije i predstavljanje sponzora fitness festivala održat će se dva 'predparty-a' (u travnju i svibnju) u clubu Piranha na Jarunu, sa najavama i programima festivala i biciklijade (na LCD monitorima i banerima u clubu, kao i na flayerima).

PROGRAM I SADRŽAJ FESTIVALA
Sportska natjecanja, turniri, poduke, različiti programi vježbanja i promocije brojnih sportova na festivalu radi lakšeg su snalaženja posjetitelja i natjecatelja razvrstani u odgovarajuće tematske cijeline nazvane 'fitness parkovi'. U fitness parkovima posjetitelji će se upoznati sa pojedinim sportom, njegovim pravilima, te uz demonstraciju trenera i isprobati određeni sport.
Fitness parkova će ukupno biti pet: adrenalin park (extremni sportovi); team park (ekipni sportovi/sportovi sa loptom); aqua park (sportovi na vodi); rythm park (sportske aktivnosti sa glazbenom podlogom); fight park (borilački sportovi).
Brojni sportovi predstavit će se u formi javnog sata vježbanja (u trajanju od cca. 30-45 min.) tijekom kojeg će educirani instruktori i treneri prikazati brojne programe vježbanja prilagođene rekreativcima koji će vježbati na licu mjesta.

CRO FIT FEST UTRKA (trčanje, rolerijada i ralatlon & duatlon)
NATJECANJE ZA OSOBE SA INVALIDITETOM u košarci i stolnom tenisu.
ZABAVNI I EDUKACIJSKI SADRŽAJ

1. Fitness restoran i bar. U fitness restoranu će posjetitelji po pristupačnim cijenama moći odabrati nekoliko vrsta zdravih fitness menija i u tom prostoru ga i konzumirati.
2. Edukacijski centar predviđen je za predavanja i seminare na temu zdrave prehrane i fitness treninga za rekreativce. Osim toga, taj prostor je predviđen i za različite prezentacije naših sponzora.
3. Dijagnostički centar u kojem će se moći besplatno provjeriti krvni tlak, plućni kapacitet, tjelesna masa, postotak masnog tkiva, opsezi i dr. Zatim će stručni tim (sastavljen od nutricionista, liječnika i trenera) davao savjete u cilju prevencije i unapređenja zdravlja
4. Zabavno-glazbeni program, tijekom sva tri dana trajanja festivala održavat će sednevni i večernji glazbeni program sa različitim DJ-ima i poznatim voditeljima koji će bodriti ekipe i natjecatelje.
5. Dječji sportski vrtić zamišljen je kao mjesto za rekreaciju najmlađih. Djeca bi kroz igru i uz stručno vodstvo profesionalnih trenera, mogli osim rekreiranja uživati u prirodi, te kroz brojne sportsko-zabavne sadržaje naučiti o važnosti tjelesne aktivnosti.
6. Teretana sa spravama na otvorenom u kojoj bi posjetitelji mogli napraviti fitness trening ali i dobiti stručni savjet od trenera. Također će se organizirati i brojne radionice sa na temu fitness treninga za rekreativce.
7. Humanitarna akcija – ovaj projekt imat će i humanitarni karakter. Cilj nam je skrenuti pozornost javnosti na probleme najugroženijih skupina našeg društva i prikupiti financijsku pomoć za one kojima je najpotrebnija.

Prvi hrvatski fitness festival - Cro Fit Fest '10 projekt je s vrlo opsežnim i zahtjevnim zadatkom. Kroz praksu ćemo ljudima približiti sportsku rekreaciju, te vrlo važno, naglasiti potrebnu brigu o zdravlju. Ovim projektom želimo educirati, svojom širinom obuhvatiti sve
građane bez obzira na prethodno iskustvo u sportu.

Uz vrhunsku i visoku produkciju želimo da Prvi hrvatski fitness festival - Cro Fit Fest '10 u suradnji sa Vama s vremenom preraste u vodeći fitness festival, regionalni festival o sportu, sportskoj rekreaciji i zdravlju.

Zahvaljujemo na Vašem vremenu i nadamo se uspješnoj i dugotrajnoj poslovnoj suradnji.

S poštovanjem,

Denis Rajčić, autor i glavni organizator festivala
Kontakt: 095/90 75 108; denis.crofitfest@gmail.com
Silvije Šimac, Večernji list – generalni medijski pokrovitelj festivala 

PRVI HRVATSKI FITNESS FESTIVAL - CRO FIT FEST "10.pdf



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo