Početna » Uber & Thomas Cup 2012; CRO ekipa u Amsterdamu...

Uber & Thomas Cup 2012; CRO ekipa u Amsterdamu...

Nakon Amsterdama dijelimo različite emocije. Konfuzija?! Ne nikako. Što smo dobili sa ovim turnirom? Veliko iskustvo za naše mlade igračice, sigurno najmlađima na turniru. Nije uobičajeno, ali nismo htjeli odustati. Sada znamo da imamo hrabre "juniorke" koje se žele uhvatiti u koštac sa izazovom. Protiv Litve mogle su i do pobjede, bilo je 2:3. Muška ekipa predvođena je fenomenalnim Zvonimirom Đurkinjakom. Hoelbling i Đurkinjak protiv Italije donijeli su nam dvije pobjede, ali nije bilo dovoljno. Povreda Igora Čimbura bila je jedan od razloga poraza. Protiv Estonije morali su igrati singl da bi nam osigurali pobjedu i treće mjesto u skupini. Protiv Francuske ipak nismo mogli.
 


Velika Hrvatska ekipa:
Antonio Lovrić, Maja Pavlinić, Katarina Galenić, Silvio Jurčić, Josip Uglešić, Zvonimir Đurkinjak, Zvonimir Hoelbling, Luka Zdenjak sa zaručnicom, Mao Hong i Natalia Pocztowiak.

Počelo je sa ovom rečenicom na stranicama badminton Europe:
"Croatia have two 14 year olds, a 15 and 17 year old on their women’s team so while we look to the stars of badminton Europe to provide the sparks the young guns of the future will be on show gaining that valuable experience that you can only get in a team event like this."

Bravo za badminton europu...

Iznosimo Izvještaj za prošlu godinu koji je više nego pozitivan. Iako sa nekoliko seniorskih igrača i dalje izlaze za odličnim rezultatima. Naš trio Đurkinjak-Poznanović-Hoelbling drže trenutno naš cijeli seniorski badminton.

Hrvatska na Thomas Cupu.

Hrvatska na Uber Cupu.


Jan Frolich iz Češke sa našim curama.
Katarina Galenić, Dorotea Sutara, Maja Pavlinić i Lucija Vlah.

IZVJEŠTAJ
SENIORSKOG IZBORNIKA REPREZENTACIJE


"Poštovani,
Za 2011. godinu možemo reći da je za seniore bila vrlo uspješna godina. Počelo je odlično na Mješovitom Ekipnom Europskom Prvenstvu u Amsterdamu kada je naša ekipa dijelila 9. mjesto tj. bila druga u kvalifikacionoj grupi. Išli smo u sastavu: Andrea Žvorc, Staša Poznanović, Maja Šavor, Luka Zdenjak, Zvonimir Đurkinjak, Zvonimir Hoelbling. Svakako naš najveći uspjeh.
Nakon pobjeda na Croatian i Slovenia International-u, Staša Poznanović i Zvonimir Đurkinjak ušli u finale Madrida čime su osigurali 41. mjesto na BWF listi (26.05.2011.). Tada su u Sloveniji dali i interview za Badminton Europu. Time su osigurali treće mjesto na europskoj rang listi za sezonu 2010/2011 što je najveći uspjeh hrvatskog badmintona. Na kraju godine Komisija HOO-a nominirala ih je za nagradu HOO što je pak najveća “javna pohvala” za hrvatski badminton.

Z. Đurkinjak i Zvonimirom Hoelblingom imali su 1/4 finale Austrije, 1/2 finale Hrvatske, 1/2 finala Španjolske i u svibnju su držali 57. mjesto BWF liste. Na kraju Sezone 2010/2011 bili su 13. na europskoj rang listi.
Do kraja godine imali smo još uspješan 11. mjesec kada su naša dva para (Đurkinjak/Hoelbling i Poznanović/Pocztowiak (POL)) osvojila zlato u Mađarskoj.

Problemi s kojima se suočavamo došli su na vidjelo tek početkom 2012.godine i odlaskom Andreje Žvorc u badmintonsku mirovinu što možete vidjeti u mom IZVJEŠTAJ sa Europskog Thomas i Uber Cupa koji je bio u Amsterdamu."


S poštovanjem,
Silvio Jurčić


Badminton Europa također predstavlja našu zemlju sa osnovnim informacijama. Pogledajte i galeriju slika hrvatske ekipe sa Thomas i Uber Cupa u Amsterdamu, te rezultate sa natjecanja u Europi i Aziji:


EUROPSKI THOMAS CUP
  1. Danska
  2. Njemačka
  3. Engleska
  4. Rusija

EUROPSKI UBER CUP
  1. Njemačka
  2. Danska
  3. Nizozemska
  4. Rusija
Kako je to izgledalo u finalima pogledajte na stranicama svijetske federacije BWF-a. Pobjeda Njemačke na Uber Cupu je dobrodošla za Europu. Veliko je iznenađenje bilo još u grupama kada je Engleska ženska ekipa poražena od Švicarske. Rusija je bila najveći tragičar prvenstva, na oba natjecanja bili su četvrti. Rusi su ipak osiguralli svjetsko finale Thomas Cupa, dok su ruskinjama na put prema finalu Uber Cupa stale Nizozemke.


Paralelno se igrao i Azijski Uber & Thomas Cup. Japanci su veliko iznenađenje turnira. Japanke  su osvojile Uber Cup iako su gubile sa 0:2 od Kine. Eriko Hiroshe, par Naito/Matsuo i Minatsu Mitani donijele su pobjedu Japanu. LINK na rezultate. Rad Park Joo Bonga više je nego očit. Pogledajte profil Japana sa naše stranice (slika dolje). Japanci su u 1/2 finalu dobili Maleziju bez Lee Chong Wei-a i tako ušli u finale Thomas Cupa, ali protiv Kine muška ekipa nije imala šanse:



AZIJSKI THOMAS CUP:
  1. Kina
  2. Japan
  3. Indonezija
  4. Malezija
AZIJSKI UBER CUP:
  1. Japan
  2. Kina
  3. Tailand
  4. Kineski Taipeh
O pobjedi Japana pisalo se na stranicama BWF-a.


Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo