Početna » Pripreme pokazale potencijal

Pripreme pokazale potencijal

Mladu talentiranu ekipu Arke na Makarskom Autobusnom kolodvoru dočekala je mlada Lana koja nažalost nije mogla na pripreme čime je pokazala da Makarani dišu kao jedan i da su prava ekipa. Zanimljivo, stvorena van dvorane i kroz ljetnu školu Udruge Arka. Ove će godine Makarani po prvi puta izaći na badmintonsku scenu. Zagreb Maksimir će im sa svojim već iskusnim mladim snagama uvelike pomoći. Ovim našim zajedničkim projektom u Dalmaciji nastojimo stvoriti novi badmintonski centar kao što je to do sada bio Dubrovnik. Krećemo u uzbudljivu Sezonu sa novim snagama i sa novom energijom. Pogledajte Galeriju slika sa priprema u Brežicama.

 

Trening atletike imali smo sa Slovenskim olimpijcem Jure Rovanom
(u prvom planu je brza Marta Vitek)


Prekrasno je bilo vidjeti toliko talenta na jednom mjestu. Moramo pohvaliti najmlađu igračicu "Arke" Dominu Granić koja je pokazala koliko je samostalna sa svojih 6 godina, koliko brzo uči i koliko talenta ima. U malom interviewu rekla je da jako voli badminton, i da pošto je lijep i sviđa joj se da će ga zauvijek igrati. Matko Milunović snimio je video sa vježbama koje su prezentirali mladi Zagrebaši čime ćemo, osim sa zajedničkim pripremama, omogućiti Makaranima napredak i u njihovim sljedećim koracima. Zimske pripreme u Makarskoj su već na vidiku. U ovoj Sezoni očekuju ih turniri Hrvatskog Kupa poletaraca (do 11 godina) i mladih kadeta, te Zagrebačka Školska Liga u Zagrebu.

Zagrebaši će ove Sezone pokazati što smo radili zadnjih nekoliko godina; od najmlađih Roka Brkića i Marina Miše; do Luke Mužaka, Ivana Gotesmana i Lede Dominić, zatim nešto starijih Marte Vitek i Josipa Meglića, sve do najstarije Doroteje Brkić koja ima tek 11 godina i ove će se godine boriti u mlađim kadetima. Najstariji klub ima najmlađu ekipu, ili... ili je ekipa Makarske sada najmlađa to više stvarno nema veze?!

Zanimljivo je da su djeca na pitanje što bi promijenili u badmintonu uglavnom odgovorila:"Ništa." Osim što je Doroteja nadodala:"Ništa, osim jakog svjetla u dvorani." Odlična atmosfera, dobar rad djece unatoč gustom programu priprema, velika transformacija u tehnici gotovo u sve djece... stvarno je dobar uvod u novu Sezonu, ali i za buduće akcije koje pripremamo.



Lara Mravičić sa Jure Rovanom


GALERIJA SLIKA



Najmlađa Domina Granić (6) odlično je startala
 

Na pripremama su sudjelovali:


Udruga "Arka"
  1. Domina Granić
  2. Mislav Mravičić
  3. Lara Mravičić
  4. Tonino Mravičić
  5. Šime Granić
Trener: Matko Milunović

BK "Zagreb Maksimir"
  1. Marta Vitek
  2. Leda Dominić
  3. Luka Mužak
  4. Doroteja Brkić
  5. Nina Miše
Trener: Silvio Jurčić

 
 

Još jednom zahvaljujemo:


Velikom sportskom entuzijastu
ALJOŠI ROVANU

Slovenskom rekorderu i olimpijcu u skoku sa motkom
JURI ROVANU

Tati sa velikim odbojkaškim, ali i dugim badmintonskim iskustvom
HRVOJU DOMINIĆU

Lukinom tati i mom dragom školskom prijatelju
GORANU MUŽAKU

Vrhunskom vaterpolo treneru, prijatelju i sportskom radniku
MATKU MILUNOVIĆU

 Uvijek nasmijanoj radnici Mladinskog Hostela
HELENI TOMŠE

Restoranu "Lukež"
MARIO LJUBIĆ...
 



Ostale novosti:

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo