Početna » o klubu

o klubu

Podaci o klubu
ZYO contact Info
Dvorane u kojima treniramo
Članovi kluba
Oprema

 

Badminton je jedan od najbržih sportova današnjice, može se reći i najnaporniji, ali ono što ga čini posebnim  je sama igra i nadmudrivanje; kombinacija je tehnike, taktike, brzine i izdrživljosti i ono najbitnije uvijek možete naći nekog s kojim se možete "ubiti" na terenu. Loptica ponekad leti brzinom većom od 300 km/h što je po brzini formule 1. Badminton je olimpijski sport u kojem sve discipline imaju jednako značenje, u kojem je brzina veća nego u mnogim sportovima današnjice, vrhunski je sport koji bi mnogim sportašima u drugim sportovima pomogao u njihovim sportovima prvenstveno u povećanju brzine i agilnosti. Badminton World TV web je stranica gdje se vrlo lako možete uvjeriti o kakvom je sportu riječ.

Badminton klub Zagreb Maksimir, osnovan je 1989.g. pod imenom Zagreb. Zagreb, Zagreb Tuing, Zagreb BSN, od 1997. Zagreb Maksimira, ali konstanta u imenu je Zagreb. Prvi je badmintonski klub u Hrvatskoj. Sa BK Stellom i Osijekom 1991.g. osniva Hrvatski Badmintonski Savez, 1992. HBS je priznat od IBF-a tj. od svjetske badmintonske federacije kada je predsjednik Saveza bio naš član Alen Krajziger. Glavnu ulogu u cijeloj priči imao je Berislav Šarić koji trenutno drži sportski centar "Max" na Zagrebačkom Velesajmu sa 20 orginalnih terena za badminton, a u počecima taj centar je bio u srednjoškolskoj dvorani MIOC-a sadašnje XV. gimnazije.

Trostruki smo ekipni prvaci Hrvatske. Najbolja igračica kluba Andrea Jurčić bila je deveterostruka prvakinja Hrvatske. Bili smo gotovo 12 godina u vrhu, ali ono što je činilo klub bili su ljudi, i bilo bi lijepo spomenuti ih; Berislav Šarić, Danijel Lacko, Marko Goljak - prvi prvak Hrvatske, Alen Krajziger, Krešimir Pucko, Miroslav Sikavica, Andrea Jurčić, Zrinko i Vedran Ručević, Dragutin Užbinec, Joža Vešligaj, profesor Juranić, naš Pakistanac Jusuf Ansari, Carl iz Jamajke, Gospon Juriša, deda Guerrino Mihić, Boban, Ivan Zorić, Velimir Čerkez dugogodišnji predsjednik Saveza...

Prva generacija djece bila je vrlo značajna u hrvatskim razmjerima; Vedran Ciganović, Hrvoje Kazesović, Snježana Milešević, Borna Srebočan, Ana i Ivana Jurić, Vinko Vešligaj, Morana Esih, Matea Čiča, Janko Prošić, Sandra Vugrinec, Vesna Mešić, Petar Cota, Goran Jakopanec, Luka Zdenjak, Dalibor Šuster, Ivan Puzjak... Do 2002.g. bio je to najbolji hrvatski klub. Nakon malog zimskog sna klub je od 2008. krenuli smo na novo putovanje. Trenutno imamo značajnije rezultate sa mlađim dobnim skupinama, a značajnim smatramo prvo mjesto na konačnoj rang listi natjecanja europskog kruga Inge Sadaić i Josipa Meglića u mješovitim parovima, i Ingino prvo mjesto u ženskim parovima. Oboje su u programu I HOO-a i u programu skrbi o perspektivnim sportašima SSGZ-a.


 

Radimo u najboljim uvjetima u gradu; ponovno krećemo u malu dvoranu Arene (sa 6 terena), a u velikoj dvorani Sutinskih vrela (8 terena); zatim u Sportskom centru "Concordia" na Trešnjevci (5 terena), u Supra Sportu u Čulinečkoj (4 terena), te u sportskom centru "RG sport" na Borčecu (2 terena).

Brojimo više od 140 članova. 2011. godine, Doroteja Brkić (11); dvostruka je viceprvakinja Hrvatske do 11 godina, te brončana do 13, dvostruka prvakinja Zagrebačke lige, zlatna poletarka u Poreču - Adria Youth Internationalu 2011.. Od 2013. imamo dvije kategorizirane sportašice; Doroteju Brkić (dvostruka prvakinja Hrvatske među mlađim kadetkinjama) i Tinu Petranović (treću seniorku Hrvatske). Ivan Gotesman trenutno je prvi poletarac Hrvatske, a predvodio je ekipu koja je u Sezoni 2012./13. bila prva na Hrvatskom Kupu. Od 2014. kada smo imali trostruke prvake Hrvatske do 13.g. Josipa Meglića i tada novopridošlu Ingu Sadaić koja je svoja zlata osvojila sa Dorotejom Brkić i Josipom. Bilježimo kontinuitet odličnih rezultata koji su značajni i na europskoj razini. 2016. je završila sa prvim mjestom na konačnoj rang listi europskog kruga među mlađim juniorima (U17); Inge Sadaić u ženskim parovima i zajedno sa Josipom u mješovitim parovima.

Slavili smo u travanju 2014. 25. godina kluba; već tradicionalno u Karaki sa Sick Swing Orchestrom, te roštiljem na Borčecu sa roditeljima i našim mladim badmintonašima. Klub živi i ne smijemo posustati. Veselimo se novim izazovima.

"Završio bih riječima Roberta Boscha: “Svi su poslovi važni, čak i oni najjednostavniji.” Za jedan klub kao Zagreb Maksimir, svaki djelić u radu kluba kao što je ovaj mjesečnik, pa naša stranica, pa turniri tipa roditelji i djeca, zatim međunarodna natjecanja Zagreb Youth Open (ZYO) i Zagreb U17 Open... dio su onoga što zovemo klubom."

Lijep pozdrav!

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo