Početna » Dobro došli!

Dobro došli!

Naša stranica je samo prilog onome što se zove svijet badmintona, svijet koji se širio od Indije do Badminton Parka u Engleskoj krajem 19. stoljeća. Tek u 50-ima stiže ponovno u Aziju, gdje doživljava nevjerovatnu popularnost i ono najvažnije osvaja Zagreb krajem 20.st.. Sada vjerujemo da je sport sadašnjosti i budućnosti. Po cijelom svijetu, raširio se ovaj prekrasan sport, koji je s jedne strane rekreativan, kako mnogi vole reći "sport za sve"; a s druge strane, olimpijski sport, vrlo naporan i nevjerojatno agilan & brz.  

Osnovna ideja stranice je upoznavanje sve većeg broja badmintonskih entuzijasta sa osnovnim elementima igre, tehnike i taktike. Informirati ih o badmintonskim dešavanjima u gradu i državi; a isto tako, namijenjena je za trenere i igrače, te za sve one koji to žele postati. Ovo nije samo klupska stranica, želimo promovirati badminton i upoznati Vas sa njegovim čarima; kroz fotografije, video zapise, linkove, skice, tablice... i tko zna kuda nas vodi svijet interneta.

Zanimljivo je da na stranici imamo posebnu stranicu koju zovemo: "Badminton caffe", koji je neka vrsta knjige, skup razmišljanja i priča, ljudi koji su na bilo koji način povezani sa badmintonom, i u ležernom tonu, kakav obično imamo na kavi s prijateljima. Pratimo i rekreativne lige, a najviše našu "Treću rekreativnu ligu". Pratimo i "Badminton srijedu" s kojom smo započeli 01.04.2009.; mjesto je na kojem se odvija i mala škola badmintona, ali prvenstveno je mjesto za dobar sparing s drugim rekreativcima, te sa bivšim i sadašnjim badmintonašima.

Svako veliko natjecanje ima svoje novine ili newsletter kao DAILY REPORT, a najveća vrijednost je naš internetski mjesečnik BADMINTON NEWS koji je imao svoje prvo izdanje 23.09.2011. Na kraju, želja nam je razviti kulturu badmintona, ne samo u Zagrebu, nego u cijeloj Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe.

Pridružite nam se i uživat ćemo zajedno.

VAŠ UREDNIK
Silvio Jurčić

1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo