Igrački kutak

 " In badminton, we do not run, we walk"
                                                  Yap Kim Hock

...skip, shuffle, bounce, GLIDE, chasse step, lunge... footwork je stvarno broj jedan element u badmintonu koji se obično trenira kao shadow i u kombinaciji sa multishuttle-om... skokovi se koriste u iskoracima, kod rotacija tijela, kod jump smasha, kod PLM-a ili start jumpu o čemu bi se dalo puno razgovarati jer ima više načina kako startati... meni se osobno sviđa stil Taufika Hidayata, kao trener ostavio bi ovo na raspravu...

Lin Dana (Super Dan) i Taufika Hidayat (Golden boy, Fik) obilježili su ovo stoljeće, zvijezde su kojima se priklanjaju mnogi, imaju svoje fun klubove, rade se razlike između njih. Obojca temperamentni , Lin Dan ubojitog smasha i napada, precizan i brz, sa stalnim pritiskom na protivnika: dok Taufik nam zna biti draži, odličan kad to treba biti, kad je spreman vrlo opasan, pun je finti i trikova, brzog i ubojitog backhanda, za njega se može reći da mu je backhand oružje. Net drop igra i u slučaju da mu je protivnik na mreži, varijacije u brzini loptice su mu "winning trick"... pobjednik u svakom slučaju.

Pogledajte kutak Taufika Hidayata: www.taufik-hidayat.com/home/index.php .


"STIL je nešto što se vidi, osjeća, teže ga je definirati, imaju ga i muškarci, također i životinje. Primječuješ ga kod nekih akrobata dok ulaze u arenu. Imaju nešto u hodu, u načinu, imaju nešto iznutra i izvana, ali je uglavnom iznutra, a oblikuje vanjski dojam, ti ga imaš dok plešeš; unutrašnjost ti daje ljepotu."
Charles Bukowski


"Iz poraza se lako uči, a mnogo je teže iz pobjede."
G. Stresemann


"Što se postiže pobjedama? Da se dugo ne razmišlja."
 Faust Goethe


"Tko ništa nije pretrpio, ne smije me savjetovati."
Sofoklo.







1

1



579716-EPP-1-2016-1-HU-SPO-SSCP
https://hr.badmintonplus.eu/
Upitnik o badmintonu

Izdvojeno

Multimedija

Erste Bank Medo Štedo